Sunday, June 27, 2010

1 ~ siyes ni free ~



baru2 ni ada kwn fb aktif promote satu program affiliate ppl (pay per lead) ni..
before join sy akan tanya dia sampai puas hati.. kita usaha promote & dpt komisen.. bukti komisen ada kt page fb dia.. yg best tu daftar FREE.. x perlu kuar modal pun..
juz promote link kita & promote produk org tu..
if bminat dgn affiliate ppl ni & nk tau details.. pls add my fb & msg kt sy dgn tajuk "affiliate ppl"..
sy guide cara daftar ok..
x sure brapa lagi tempat yg tinggal.. siapa cepat dia dapat..

MyEm0.Com
((( sharing is caring )))

p/s: di bwh adalah definisi affiliate & ppl (pay per lead)...
Affiliate - satu program kerjasama antara ahli / agen & juga penganjur di mana pihak penganjur menawarkan ganjaran kpd mana2 ahli yg berjaya menjual / memasarkan produk / perkhidmatan beliau.
PPL (Pay Per Lead) - anda dibayar komisen berdasarkan jumlah "lead" yg anda perolehi.. ramai yg suka kpd program affiliate jenis ini krn anda x perlu kuar modal.. anda hanya perlu mempromosikan link affiliate anda & sekiranya ada yg mendaftar pd link anda, anda akan dibayar komisen.. walau bagaimanapun, komisen yg diperolehi agak sedikit.. affiliate ini sesuai bg mereka yg baru saja nk mencuba belajar bagaimana nk menyertai program affiliate.

Thursday, June 24, 2010

10 ~ buffered earnings ~


sy nk share quick entry ni..

actually, sy x faham sgt pasal buffered earnings..
tp blogger2 senior ckp UV mesti maintain 100+
bila sy check kt analytics.. last week mmg UV my blog 100+


dh genap sebulan usia my blog..
mmg hepi sbb ni merupakan my 1st buffered earnings..

MyEm0.Com


arigatou nuffnang & kwn2 yg tlg klik2 nuff kt my blog..
sy jgak singgah klik2 nuff kt blog kwn2.. tu pun klau si nuff x zzz...

MyEm0.Com

p/s: memandangkan earnings tu ciput, so sy kasi 'black mask' kt dia...

Sunday, June 20, 2010

9 ~ ayah ~

ayah
kita jarang berbicara..
tp sedar x sedar kita byk persamaan..

baru kini sy benar2 faham..

pengorbanan ayah utk kami..

sesuatu yg x mungkin sy faham dulu..


selamat hari bapa

anak mu ini mendoakan segala yg terbaik
utk keluarga kita..

amin...

~next>>

Thursday, June 17, 2010

6 ~ photogenic ~


aritu dh kna tag cik nano tp x sempat nk buat..
skrg kna tag dgn cik marina plak..

double tag ni, 2 org tag sy utk contest yg sama..
baik buat cpat sebelum org ke 3 tag sy lagi...
MyEm0.Com

sy kna tag utk join contest photogenic..
penganjur contest ni YEYEN aka IZYAN IZZATY...
korang tgk pic penganjur ni, confirm penganjur yg menang, hikk...


dlm byk2 pic, sy pilih yg ni.. dh edit sikit guna photoshop.. *cik marina blom install photoshop kn?!.. hikk...*


apa yg menarik tentang pic ni:

1) pic ni snap sendiri guna hset.. *snap tanpa bantuan jurugambar pro*
2) suka hair style wktu ni, nmpk kemas jaa..
3) siap dressing fav long sleeve padini, juz long sleeve ni saja yg bodyfit..

4) sendiri edit guna photoshop *pasni msti cik marina nk install photoshop jgak*

pic asal bsaiz besar.. so, dh edit utk saiz yg sesuai.. sengaja apply blur efek..

finally, sy tag 3 org yg sesuai utk join contest ni ok..
1) peeya
2) sakura
3) cik ain

p/s: syarat2 contest sila rujuk kt blog cik yeyen ok...
MyEm0.Com

2 ~ next award ~

award seterusnya ni cik fifi yg bg..
arigatou fifi :)
dh x ingat bila terima award ni..
sowi lambat sikit publish...

MyEm0.Com

top 5 blogger award

kna tag 8 org ni.. nk tag sapa ek?!..
kwn2 nti sy jerit kt umah korang ok, hikk...
MyEm0.Com

~next>>

Monday, June 14, 2010

12 kuasa keyword



simple tips ni tp efek mmg (((berskala richter))) kt blog korang.. bila create new entry msti korang set skali keyword yg sesuai, kn? *semua yer2 jaa angguk kpala, hikk*.. ada kwn2 yg sedia tau benefit ni, ada yg x tau.. so, kali ni sy nk kongsi tips...
MyEm0.Com
*kjap nk tai chi dulu*


wktu keje dgn web developer, sy dpt tau rahsia kuasa keyword ni.. lagi byk keyword lagi baik, tp msti laa bkaitan dgn entry kita publish tuu..


sebagai contoh.. klau entry korang ada kaitan dgn makanan *cik kina msti suka ni*.. keyword yg sesuai utk korang adalah restoran, menu...


ok, ni based on my previous entry..
tajuk ~ special entry ~

keyword digunakan adalah entry, konnichiwa, special..
skrg search kt pakcik google keyword 'konnichiwa special entry'




result akan kuar cmni..
*tgk brapa seconds kuar result tu.. cpat kn?!*






cmner.. best x tips ni?!
hrp2 tips ni dpt increase trafik kt blog kwn2 semua...

MyEm0.Com


Friday, June 11, 2010

3 ~ award tahap dewa ~

ohayou MyEm0.Com
sy terima award yg sgt2 kreatif design dia..
berbakat sungguh pencipta award ni..
arigatou gozaimasu tuan eddy & cik kina krn sudi bg award unik ni..




creative blogger award

:: PENGERTIAN BERKENAAN AWARD INI ::

PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.
[skali tgk mcm skrol naruto plak pencil besar tu...]

FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada
bloggerist yang betul-betul layak menerima.

[huh.. mcm syarat nk lulus MQA...]

LOGO bulat berkelip-kelip
jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.
[sy budak baru blajar.. dou zo yoroshiku...]

Untuk maklum balas penerima AWARD ini, ikhlaskan hati untuk membuat entri/posting berkenaan AWARD ini dengan kreatif dan penuh estatik beserta FOWARD kepada 5 orang yang betul - betul layak menerima AWARD ini. anda juga boleh meletakkan AWARD ini di side bar atau dimana - mana yang bersesuaian. tinggalkan comment untuk ucapan manis anda.


p/s: pengertian award kt atas tu sy copy drp blog tuan eddy [pencipta award].. kt my side bar ada link blog tersebut..

5 bloggers yg bertuah, sy pilih nk forward award 'tahap dewa' ni kt korang
MyEm0.Com

cik TTT, wani, cik ain, chybee & sakura

Wednesday, June 9, 2010

5 ~ musim award ~

ohayou.. sy terima award2 ni drp cik sakura..
arigatou gozaimasu ;)


nice bloggers award

blogwalking award

Soalan yg perlu dijawab.

1) Apa yang bermain di fikiran you all sekarang?
update & backup semua files...

2) Apakah nama samaran you all?
~ caliph ~

3) Berikan 3 orang yang you all sayang?
family, 'dia' & kwn2

4) Panggilan untuk si dia.
rahsia ;)

5) Hadiah yang you all impikan dari seseorang yang istimewa.
' ksih cyg ' ..ni bole msuk kategori hadiah x?! ;p

6) Blog mana yang you all suka visit?
semua yg ziarah my blog...

7) Tag kan kepada 15 blogger you all.
nk tag siapa ek?!.. ramai tp x ingat semua..
hmm, yg slalu blogwalking kt my blog..

marina, cik TTT, miss reine, tuan sangkut, mashi, ana mardia, ManKete, wani, ima, yuni, maCy, nano ninanoni, fiq, chybee & r0y


kpd pakar2 blogwalking sekalian.. bole pilih nk buat yg mana satu.. klau nk buat dua2 pun bole =)

Sunday, June 6, 2010

11 ~ mcm lumba rally ~

ok.. sy kena tag lagi oleh cik marina .. arigatou...
korang tgk sendiri byk kn soalan kt bwh ni, jom lumba rally semua soalan :p


mula2 kasi 'panas enjin' kete...


1) Soalan pertama : adakah anda rasa anda hot?

huh.. nk rasa hot.. meh sini..
mmg hot bila.. semua plan x jadi, org layan kita lebey kurang saja, x dpt trace error bila tgk coding yg panjang giler tu...

2) Soalan ke-dua: upload wallpaper yang anda guna sekarang.
skrg x bole.. sbb x guna apa2 wallpaper pun..

3) Soalan ke-tiga : cerita pasal wallpaper tersebut.

xde wallpaper.. xde citer ok..


4) Soalan ke-empat : bila kali terakhir anda makan pizza?

4 June.. sy mkn pizza tu sbb ank sdara ckp x nk x nk.. panjang lagi ni dak tu ckp x nk :p


5) Soalan ke-lima : lagu paling latest anda dengar.

Adinda - Lah Ahmad
..lirik lagu ni mmg A++


6) Soalan ke-enam : apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?

terkejar2 masa.. terkejar2 'dia'...


7) Soalan ke-tujuh : selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?

~ caliph ~


8) Soalan ke-lapan : tag lagi lapan orang.

cik TTT, miss reine, wani, sakura, tuan sangkut, iemaZaimah, maCy & suraiza


9) Soalan ke-sembilan : siapakah orang no. 1 kepada anda?

dia kwn yg *kawaii* ;)


10) Soalan ke-sepuluh : katakan sesuatu kepada orang no.5

jgn lupa bg mkn kambing dulu ok :p


11) Soalan ke-sebelas : no. 3 ada hubungan dengan sapa?

dgn.. dgn.. dgn.. ntah x tau...


12) Soalan ke-duabelas : bagaimana pula dengan no.4?

rasa2 dia suka bunga sakura..


13) Soalan ke-tigabelas : pesanan kepada orang no. 6.

sila beri laluan kpd penumpang yg ingin kuar, tq :p


14) Soalan ke-empat belas : kata2 cinta untuk orang no. 2.

reine.. tiba2 lidah kelu utk berbicara.. segan ar ;p


15) Soalan ke-lima belas : adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?

ada.. mereka punya hati & perasaan.. =)


16) Soalan ke-enambelas : berikan 5 perkara yang anda tawu tentang orang yang mengetag anda.

cik marina suka.. merepek, makan, tido, ketawa, jln2...
sila trus merepek smpai jadi kerepek.. nyum2 :p

17) Soalan ke-tujuhbelas : perasaan anda semasa buat tag ini.

biasa2 saja, lagipun tgh layan masked rider.. bertukar... =)


18) Soalan ke-lapanbelas : adakah anda tau si razman itu sengal.

huh.. sapa tu?!.. x knal ar...


19) Soalan ke-sembilanbelas : gay or less?

dua2 bukan!!.. sy straight.. 'dia' pun straight!!..


ok, dh cukup panas ni.. jom ronda2 =)

Saturday, June 5, 2010

13 ~ naik pentas ambik award lagi ~

dpt award lagi.. kali ni cik wani yg bg..
arigatou wani chan ;)
sowi lambat sikit publish :p


blogger award

award ni mmg sesuai =)


kuat makan award

hmm, tp award ni.. sy x kuat mkn ar..
award ni paling sesuai bg kt tuan sangkut & cik kina..
diorg slalu sembang pasal maggi =)
nk tag sapa lagi ek?!..
kwn2 yg lain tu nti sy jerit kt umah korang ok, hikk...

9 ~ hepi award ~

ohayou.. dpt lagi 1 award drp cik marina..
arigatou gozaimasu ;)
skrg baru sempat publish setelah disimpan beberapa hari, hikk...


1) Adakah anda happy sekarang?
if rate 1 ~ 10.. bole ar letak 5...

2) Kenapa anda Happy?

sbb award ni perlu dibuat dlm keadaan hepi :p


3) Apakah benda yang boleh membuatkan anda happy?

bila 'dia' hepi ;)


4) Pernahkah anda menerima tag?

penah..


5) Nyatakan warna yang anda suka.

my fav kaler biru & hitam.. kaler lain suka jgak...


6) Beritahu 9 orang yang anda mahu tag.

nasib baik 9, if 15 penat ar mau jerit..
nti sy jerit kt umah korang.. better jerit kt tuan sangkut dulu :p


7) Tuliskan sesuatu tentang orang yang anda tag. Tulis panjang bejela pon takpa.

xtau ar mau tulis apa, tp org yg kena tag ni mmg layak sgt2 ar =)


8) Adakah anda happy dengan apa yang ada?

alhamdulillah, syukur dgn apa yg ada skrg...

Thursday, June 3, 2010

8 ~ special entry ~

firstly, arigatou kt my followers..
mmg seronok jln2 kt blog kwn2, ada masa dpt baca entry yg best2 =)
entry ni khas utk my 1st & 100th follower..
sebagai penghargaan, anggap saja sy promote blog korang melalui special entry ni ok..
so korang berdua kenal2 laa satu sama lain ek,
nk kuar date urus sendiri, hikk...

p/s: huh, dh lama x shopping kt seed~padini ni..
nk kuar dgn sapa ek?! :p

~next>>

Tuesday, June 1, 2010

4 ~ kontest nk menang blackberry! ~


salam semua.. tentu kwn2 dh tau pasal kontest TTT ni kn?!.. mmg menarik kontest ni, hadiah pun best.. so mmg patut join, tp sy ambik masa sikit dok pikir pic cmner yg sesuai...

KONTEST NAK MENANG BLACKBERRY!
http://porttuantanah.com/blog/2010/05/kontest-nak-menang-blackberry

Tarikh kontest: 10 Mei 2010 – 10 Jun 2010
Hadiah untuk direbut: 3 BlackBerry Smartphone!


Syarat-syarat kontest
  1. 3 gambar
  2. Melakonkan watak Abe, TTT dan diri sendiri. Siapa TTT & Abe? Klik sini http://porttuantanah.com/blog/92
  3. Posing sebagai Abe dan pegang kertas bertulis atau print www [dot]
  4. Posing sebagai TTT pegang porttuantanah
  5. Posing sebagai diri sendiri pegang [dot] com
  6. Sambungkan ketiga-tiga gambar memanjang, atau melintang. Boleh juga edit guna satu background.
  7. So hasilnya macam pegang www [dot] porttuantanah [dot] com
  8. Buat satu entry khas untuk kontest ini dalam blog korang, sertakan gambar dan jangan lupa backlink ke blog porttuantanah.com
  9. Letakkan URL link kontest anda di ruangan komen entry ini.
  10. Jadi follower porttuantanah.com
  11. Letakkan banner porttuantanah.com di sidebar blog anda sepanjang kontest berlangsung. Anda boleh copy code kt blog portuantanah.com
finally, ni hasil yg sy sempat buat.. harap2 lulus syarat kontest ek =)


sesiapa yg bminat tu, sila kunjungi blog TTT
kpd semua peserta, all da best ;)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...