Thursday, May 31, 2012

82 quote of the day (part 2)


assalamualaikum
konnichiwa minna san


utk kali kedua sy publish en3 cmni
semoga apa yg dikongsi ni memberi kesan yg positif kt korang
jom view kt bawah :)


you try,
you fail,

you try,
you fail,

but the real failure is when you stop trying!
*the haunted mansion, walt disney



gravitation is not responsible for people falling in love.
*albert einstein


p/s: tolong jaga e-store sy yer, hikk...

Tuesday, May 29, 2012

50 minggu akhir versus


assalamualaikum
konnichiwa minna san


pertempuran 5 band terhebat dalam versus..


Go Gerila!

Black & Parallax

Hujan

Sofazr

6ixth Sense
 

kekuatan versus terletak kpd kemampuan & kebolehan setiap band 
utk menonjolkan kreativiti mereka

mereka diuji menerusi gubahan lagu yg diberikan selama 8 minggu berturut2

*teruja bila dapat dgr lagu2 yg pnah popular satu masa dulu diberi nafas baru..


p/s: sy tgk ikut sempat jaa sbb hiburan sy ada batasan, huh...
ehh, uncle layan versus x?

source: semua pic *versus

Sunday, May 27, 2012

59 artwork shin chan


assalamualaikum
konnichiwa minna san

hepi weekend semua
last week sy belek2 buku lukisan shin chan
byk jgak hasil contengan kt dalam ni..


antara byk2 tu sy paling suka yg ni
seronok tgk gabungan kaler kt atas kertas lukisan
artwork ni dihasilkan sepenuhnya guna crayon
kali ni shin chan betul2 jadi crayon shin chan, hikk..

ntah apa jalan citer artwork shin chan..
cmner klau bermain layang2 kt taman sakura?
mungkin jgak awan nano berwarna-warni?


kt page WeLoveArts, hanya bole ping en3 yg ada kaitan artwork
so kali ni bole laa sy ping kt situ kn..
slalu sy singgah tgk artwork terkini diorg jaa...


p/s: arigatou kpd semua customer e-store :)

Thursday, May 24, 2012

69 ada apa dengan botol mineral (part 2)


assalamualaikum
konnichiwa minna san

last year sy ada publish satu en3 berkaitan botol mineral
simple2 jaa en3 tu tapi ada hasil sbb satu keyword dh terjah masuk sini..


siap tanya lagi macam mana nak potong botol buat corong
rasa mmg patut wt tutorial kn, hikk..

dulu ramai yg rasa pelik bila skali imbas tgk botol mineral tu
waktu tu sy prefer explain kt ruangan comment..


tutorial tukar botol mineral menjadi corong:

mula2 sila cari 2 botol mineral yg sama saiz..
pastikan ia x selembut agar2 sbb nanti corong mudah rosak, huh..

amik salah satu botol & kerat guna light saber pd area 
seperti yg sy tanda kt pic atas..

satu lagi botol jgn kerat sbb botol yg satu ni berfungsi 
utk mengekalkan bentuk corong waktu kita nk simpan nanti..

done, korang dh dapat satu corong pelbagai guna..
skrg ia bole disimpan bersama dgn botol yg satu lagi kt dlm kenderaan..
waktu kecemasan nanti korang bole guna utk isi minyak...

sekian, mudah kn :)


p/s: arigatou nuffnang utk new BE

Thursday, May 17, 2012

93 duta produk


assalamualaikum
konnichiwa minna san

sejak last year lagi sy plan nk publish en3 ni
tapi baru skrg puas hati dgn hasil edit..



satu brand yg unik & ada ciri2 japanese..
*korang yg dh biasa dgn brand ni sila pura2 mcm kali pertama dgr yer, hukk..

waktu dgr pasal brand ni dulu sy terus on9 cari info
senyum mcm dak kecik dapat cornetto mini bila berjaya 

akses website onitsuka tiger..
wahh, kagum giler tgk website yg menarik cmni
rasa mcm nk dok lama2 kt situ tgk kasut2 yg stylo..
*tgh imagin jadi duta produk ni :)









adik sy pnah beli satu kasut onitsuka tiger
model mana satu & upper material apa?
maaf, sy dh x ingat tapi yg pasti kaler hijau putih..

based on website, antara upper material yg digunakan ialah
leather, denim, canvas, nylon & textile..
tapi kasut yg guna upper material leather tu nampak paling menarik..





p/s: pentas akhir versus...

source: pic onitsuka tiger

Monday, May 14, 2012

66 sepintas lalu: bulan suci


assalamualaikum
konnichiwa minna san


dalam tempoh anggaran seminggu lagi kita akan memasuki 
turutan bulan2 yg penting

bermula dgn rejab..

muncul pula syaaban..

berjuang di pentas ramadhan..
*setan2 kena paksa cuti sebulan, hikk..

kejayaan di pagi syawal :)


p/s: rujukan kalendar Islam

Thursday, May 3, 2012

88 sepintas lalu: tips exam PTD


assalamualaikum
konnichiwa minna san

keyword yg hot

tiba2 klmarin ramai yg terjah sini via keyword tips exam PTD
sy ingat diorg saja suka2 terjah *wktu ni skrip sy blom ada part tergamam, huh..

awal pagi tadi waktu tgh chat dapat satu info
kawan kpd kawan sy nk amik exam PTD 12hb ni..
sy pun wish gud luck *part ni pun sy blom tergamam..

tangan ni tiba2 mcm gatal nk akses website SPA
mula2 ok lagi, blom ada kejutan..
sy akses satu page rasa lain mcm jaa ni
sbb info situ x sama mcm beberapa bulan lepas..

sy pun akses lagi satu page utk confirm latest status
erkk, tergamam kjap *part yg ditunggu2 telah tiba, hikk..
SPA bg sy peluang amik exam PTD lagi skali..
alhamdulillah :)


so ringkas citer, dalam tempoh seminggu ni sy bz study utk exam
korang bW mcm biasa, jgn notie2, sy balas jejak bila ada masa terluang nanti..

sy luangkan sedikit masa publish en3 ni 
sbb nk kongsi tips exam PTD yg pnah sy publish last year..
harap2 dgn cara ni korang dpt idea cmner nk hadapi exam ni..

based on jadual SPA, exam ni ada skali jaa utk tahun 2012
gambatte ne minna san :)

kpd yg tercari2 tips exam PTD
sila rujuk kt sini


p/s: smoga ada rezki lulus exam PTD kali ni, amin...

Tuesday, May 1, 2012

59 arigatou liyana zahim


assalamualaikum
konnichiwa minna san



arigatou liyana zahim
thanks 4 ur support & semoga terus sukses :)
*tgk sampai 3 bahasa sekali lalu, hikk..

klau korang nk tgk novel terbaru liyana zahim
sila laa singgah blog novelis ni..


ada satu perkara yg merisaukan sy
mudah utk sy ringkaskan satu karangan menjadi satu perenggan
tapi sukar utk sy kembangkan satu perenggan menjadi satu bab..
*nampak x teknik reverse blade kt situ?

biar sy usaha dulu & kita tgk hasilnya nanti
x rugi apa2 pun sbb sy mencuba sesuatu yg baru..


p/s: masih di peringkat draft...

hepi olidei semua
sempena cuti hari pekerja..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...