Sunday, December 27, 2015

6 sepintas lalu: arigatou versi november (part 3)


assalamualaikum
konnichiwa minna san

special arigatou kt semua yg wish besday bulan lepas
ni masuk tahun ke enam diorg wish kt wall fb
tahun ni still ada yg wish kt whatsapp :)



semoga sy & anda kaya & berjaya di dunia & akhirat.. aamiin...
*student DAO memang suka doa cmni


p/s: sejak akhir2 ni dh x ramai rakan blogger yg aktif mcm dulu kn
sy pun sempat update sebulan sekali jaa, huh..
apa2 pun, arigatou kt semua yg rajin blogwalking kt my blog
walaupun sy dh x aktif mcm beberapa tahun lepas..
insyaAllah, klau x bz sy blogwalking kt blog korang :)

Friday, November 13, 2015

6 unique number (part 2)


assalamualaikum
konnichiwa minna san





last year sy pnah publish entry cmni
kali ni sy update new number :)

semakin lama semakin banyak sy simpan wang kertas yg ada unique number
dh jadi macam hobby plak, huh..

sblom ni ada yg suruh sy simpan dlm bekas khas supaya wang kertas ni x rosak
kebetulan sy ada banyak bekas tempered glass
so, sy simpan semua kt dlm tu jaa.. settle :)


p/s: move on with new career...

Friday, October 30, 2015

2 berubah


assalamualaikum
konnichiwa minna san

*source: rusydee artz

berubah secara istiqomah :)


p/s: solat dalam jiwa hamba...

Wednesday, September 30, 2015

2 biskut chocolate stick (part 2)


assalamualaikum
konnichiwa minna san

update kali ni sy nk pomot versi paket mini
siyes depa cakap biskut ni rasa macam kitkat, hikk..


cmni laa rupa sepaket mini biskut chocolate stick..

versi ni ada 10pcs sepaket
anak sedara sy suka bawa gi sekolah
sebab mudah nk breakfast nanti..

musim raya atau x kawan2 order x kira masa, hikk..

sapa2 yg berminat nk order.. bole direct pm kt fb atau whatsapp sy, arigatou :)


p/s: sejak bz dgn keje & online guna lappy yg ketinggalan zaman
sy dh x sempat nk blogwalking mcm dulu
sampai bersawang blog ni sebab jarang2 dapat update, huh...

Friday, August 21, 2015

9 biskut chocolate stick


assalamualaikum
konnichiwa minna san

sejak bulan ramadhan lagi ramai org order biskut chocolate stick ni
waktu tu sy blom plan nk pomot sebab risau adik ipar x sempat siapkan 
klau terima order banyak sgt..


sy mamam hampir sebalang biskut chocolate stick yg sedap ni, hikk..

actually, sy tolong adik ipar jual biskut ni
sebalang ada lebih kurang 80pcs..


cmni laa rupa sebalang biskut chocolate stick..

sy plan nk pomot utk musim raya aidiladha nanti
tapi disebabkan skrg pun dh ramai yg order.. so, sy proceed jaa..

sapa2 yg berminat nk order.. sila direct pm kt fb sy..
kpd yg biasa deal dgn sy bole jaa direct whatsapp, arigatou :)


p/s: arigatou kt semua yg rajin blogwalking kt sini
sori sy x sempat blogwalking mcm dulu sebab agak bz dgn keje, huh...

Sunday, July 12, 2015

14 kad raya special version


assalamualaikum
konnichiwa minna san

seperti tahun lepas sy direct beli kad raya kt MPH
semua kad raya tu dh selamat pos kt korang
kali ni paling jauh sampai ke sabah..

setakat ni sy dh terima 3 kad raya special version
the best part semua kad raya ni xde jual kt mana2 kedai
arigatou shida, momoy & fiza :)




rasanya dh lebih separuh terima kad raya sy pos tu
harap2 korang semua akan terima secepat mungkin...


p/s: sempena ketibaan syawal yg mulia x lama lagi
sy ingin mengucapkan selamat hari raya & maaf zahir batin *in advance :)
kpd semua rakan blogger & pembaca blog konnichiwa sekalian..

semoga bergembira menyambut lebaran di sisi
keluarga tercinta, insan tersayang & rakan2..

di kesempatan ni sy mohon maaf sekiranya ada salah & silap
di luar pengetahuan sy selama menulis kt blog ni
semoga persahabatan yg terjalin antara kita semua berkekalan hendaknya...

Saturday, June 6, 2015

8 ramadhan tiba lagi (part 2)


assalamualaikum
konnichiwa minna san

*source: google

s p e e c h l e s s :)

*kurang 2 minggu ramadhan bermula
sementara ada waktu ni sy nk update awal2
risau klau x sempat nk online nanti, huh..


ahlan wa sahlan ya ramadhan..
di kesempatan ini sy ingin memohon maaf atas segala
kelemahan, kekurangan, kesilapan
sama ada yg tersurat.. tersirat..

semoga Allah mempermudahkan ibadah puasa kita tahun ini
selamat berpuasa muslimin & muslimat sekalian :)


p/s: berpuasalah seperti ia ramadhan terakhir anda...

Saturday, May 23, 2015

4 special untuk awak (part 2)


assalamualaikum
konnichiwa minna san

s a n a h  h e l w a h :)

memandangkan awk nk sgt baca latest novel ni
awal2 lagi sy order & suruh kenalan kt MPH simpan satu..

dh lama sy x update citer related novel
dengan bantuan kenalan tu sy berjaya dapatkan novel part 2 ni..

finally, sy dh beli novel ni utk awk
sekarang tunggu awk datang amik jaa, hikk...


p/s: b u s i n e s s  p r o p o s a l :)

Saturday, April 11, 2015

15 limited edition keychain


assalamualaikum
konnichiwa minna san

1st keychain utk kenalan kt MPH..

actually, limited edition keychain yg simple ni siap sejak 2 bulan lepas
pastu ramai kawan2 request nk jgak, hikk..

tapi sy bz dengan urusan keje & bisnes kecik
so, sy tunggu masa yg sesuai utk design 2nd keychain..

skrg tiba masa utk start design 2nd keychain utk sorang blogger
macam biasa sy lukis2 & pilih kaler2 yg sesuai dulu
dh puas hati baru proceed to the next step...


p/s: u r kryptonite of my heart :)

Thursday, March 12, 2015

16 sehari di chalet terapung


assalamualaikum
konnichiwa minna san

sepatutnya sy update citer ni hujung tahun lepas
tapi waktu tu bz dgn keje.. mood update pun ntahapa2
sy usahakan jgak edit sikit2 dalam beberapa bulan ni, huh..

sy skip intro yg panjang2.. terus proceed dgn citer ok :)

actually, kami jarang2 dapat bercuti bersama family
klau adik sy x plan semua ni memang sampai bila2 
kami lebih selesa berehat kt umah jaa..

sesiapa yg minat memancing sesuai laa bercuti kt sini..




adik sy try memancing.. hampir dapat sekoq ikan, hikk..

pls stand by satu powerbank..




p/s: semoga dipermudahkan urusan satu lagi bisnes kecik :)

Friday, February 27, 2015

14 sepintas lalu: pesanan seorang ayah


assalamualaikum
konnichiwa minna san

*source: rusydee artz

manusia pandang rupa..
Dia pandang hati...


*akhirnya, update jgak blog ni..
klau x kuat semangat memang tinggal terus, hikk...


p/s: alhamdulillah.. berjaya siapkan limited edition keychain :)

Thursday, January 22, 2015

12 sanah helwah kawaii hime


assalamualaikum
konnichiwa minna san

kawaii ne...

kelmarin genap 2 tahun usia bb girl adik sy
sanah helwah, beruang omeii :)


p/s: actually, sy ada citer lain utk intro tahun baru..
tapi sy update citer besday ni dulu sebab x sempat nk edit citer2 lain :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...