Friday, June 22, 2012

74 quote of the day (part 3)


assalamualaikum
konnichiwa minna san


kali ni sy publish quote sendiri
sebab dh kerap publish quote popular org lain, erkk..
semoga apa yg dikongsi ni memberi manfaat kt korang
hepi reading :)


hati yg baik tak dapat dibeli di mana-mana supermarket.
*caliph shuriken



jangan berlagak hero di medan perang,
perbuatan yg sia-sia.

*caliph shuriken


p/s: rabbi yassir wala tu'assir...

74 shuriken:

|shuhadaothman|TM said...

kalau ade pon, supermarket tu pon x sure nak letak harga brape. :D

Hati yang baik bergantung pada niat yang baik. Kalau niat dah baik, InsyaAllah hati pon baik :) Betul ke caliph?

Muttallif said...

betul! hahaha...hati baik tak dapat dibeli di supermarket :)

ayut said...

hati yg baik mmg ssh nk dicari :)

shida'R said...

hati yg baik..boleh dapat dan beli dgn org yg de hati baik jela..kalo cri kat supermarket sumpah!! mmg xkn jumpa, semua yg dah busukk jerhh..^_^

jaakechik said...

jaa suka yang pertama tu caliph... hahahhaa... kelakar tapi ayat tu ada benarnya jugak!

Aida Omar said...

hati yang baik hanya ada disatu sudut yang paling suci, jangan berlagak di medan perang kalah nanti baru tahu :P madah berhelah sungguh. haha.. Bagus caliph cipta quote sendiri baru semangat. kan? kan? heee

uncle said...

hati yang baik tak dapat dimana-mana supermarket?

ada haa kat giant alor setar ..uncle baru je pi tengok semalam hahahha

jangan berlagak hero di medan perang?
selalunya malam jumaat uncle akan pastikan hero di medan perjuangan. tak pernah sia-siapun?????? ngahahaha

gurau-gurau jer caliph...jgn ko kejaq uncle dengan pedang samurai udah ler hahahhaha

Puteri Kasih said...

hati yang baik memang ada dalam diri setiap insan cuma ada segelintir yang memilih untuk menjahatkannya..erkk..hikk

jikalau semua berlagak hero..peperangan itu tidak pernah akan ada penghujungnya..

caliph shuriken said...

shu..
diorg bole letak harga priceless, hikk..

hati bila baik, semua anggota badan pun ikut baik, insyaAllah ^^

caliph shuriken said...

taliff..
yup, xde jual ;p

caliph shuriken said...

ayut..
jarang2 dpt jumpa kn ^^

caliph shuriken said...

shida..
tp confirm org tu xmo jual kn, hikk...

caliph shuriken said...

jaa..
owh, klau suka bgus laa ^^

zana said...

betul tu hati yg baik memang susah nk cari..

caliph shuriken said...

aida..
hati awk msti baik sbb tu tau, hikk..

pd sy hero x wujud di medan perang.. yg bnasib baik jaa bole balik dgn selamat..

ada byk lagi, kita tggu next part ^^

caliph shuriken said...

uncle..
mana ada uncle, klau ada confirm diorg x jual hati org kn, erkk..

klau hero tu wajib uncle x sia2 kn ^^

ingat nk wt en3 kasi uncle jeles tp blom abis edit, tgguuuuu ;p

caliph shuriken said...

puteri..
hati yg baik priceless ^^

blagak hero bila berperang, hati sdah kacau laa tu, huh...

caliph shuriken said...

zana..
wlaupun jarang2 bole jumpa hati yg baik.. insyaAllah ^^

Wanzi said...

bagus ayat2 ni bro.... lain dari yg lain.... setiap perbuatan yang tulus ikhlas hanya dari hati yang bersih dan suci....

cendol said...

nice quote lah! hati yg baik tu mahal harge nye!
belagak hero di medan perang tu sia2 sebab tak ikhlas eh?mcm 2 mksud nye kn?

caliph shuriken said...

wanzi..
arigatou singgah sini, bro.. ehh, mcm bunyi iklan plak ;p

caliph shuriken said...

cendol..
yup, hati yg baik tu priceless..
tp sy rsa hero mmg x wujud di medan perang kecuali bnasib baik balik dgn selamat, huh...

nasir hamzah said...

Rabbi Yassir Wala Tu’assir

Wahai tuhanku permudahkanlah dan janganlah kau susahkan.

selalu dengar doa ni kat ceramah ustaz kazim..heh..

♥ cik apple ♥ said...

betol2.. supermarket tak mampu pasarkn hati.. sbb tak ada yang sanggup swuh seal kn.. :)

http://findmesunshine.blogspot.com/2012/06/laman-sosial.html

~~oOpEt~~ said...

agak2 kalau jual kt supermarket, mcm mna la rupa packaging dye eh :D

Dakara said...

tapi hati yang jahat boleh dibeli di pasar gelap, hehee :D

~Sweet Honesty~ said...

best juga quote tu..hihi

caliph shuriken said...

nasir..
btul tu.. kali pertama sy tau doa ni wktu tgk fb heliza ^^

shida'R said...

liph dia jual jika org yg nk beli tu pon hati baik dan dia suka heheee ^_^

Koding said...

Berjuang menegakkan Islam,
pengorbanan yg tidak sia-sia...

delarocha said...

tu diaaaaa

Nurulee said...

Haha, kalau boleh beli confirm semua org hati baik =D

Cik Yaya said...

haha...tu dipngil quote ke??len je bunyi nye kan..hehe mcm2 la.. ^o^

♥ sitifarhana ♥ said...

suke quotes yang first tu..

tak cntik takpe,asal hati baik..kan?hikk

uncle said...

weiii entry apa yg nak kasi uncle jelesss tu? habaq mai tengok? hahaha

caliph shuriken said...

cik apple..
hati yg baik mmg xde jual, huh...

caliph shuriken said...

oopet..
packaging tu bentuk luv yg bersinar2 ^^

caliph shuriken said...

dakara..
wahh, pnah beli ka? erkk...

caliph shuriken said...

cikgu..
arigatou sudi singgah sini ^^

caliph shuriken said...

shida..
owh, diorg deal cmtu ka? ^^

Tinta Lana said...

Salam..caliph..sjujurnya, lana tak tau nak komen apa.. lebih2 lgi ini quote yg caliph bt sendiri..

jadi..hati yg baik boleh beli kat mana caliph? hak?

*tak pasal2 kang kena tembak ngn kamen rider,hahahahah

lebih tertarik dgn quotes awk yg kedua..luas sbnrny mkna dan aplikasinya klau pkir betul2..skali baca, lana pikir pe tau, "jangan cuba nak eksyen dengan org yg lebih berpengalaman dlm sesuatu bidg..memang sia2 habis.." serupa tak? kih3. eh..aku rasa memg takda beza..kih3

azizah :) said...

jangan berlagak hero di medan perang.. kalah nanti mati sia2 jer..hehe

caliph shuriken said...

koding..
insyaAllah ^^

caliph shuriken said...

delarocha..
apa yg tu dia tu, bro? hukk...

Zul De Alexis said...

wah nice...

kata-kata tak mengambarkan siapa dia tapi dia yg buat kata-kata tu sedar siapa dia..
zul de alexis..

boleh x? cmnie? kih2

caliph shuriken said...

nurulee..
yup, tgh tunggu ni sapa brani jual, hikk...

caliph shuriken said...

yaya..
yer laa, klau awk nk panggil kueh teow pun bole ;p

caliph shuriken said...

siti..
yup, hati msti baik ^^

caliph shuriken said...

uncle..
blom abis edit laa uncle, tgguuu, hikk...

caliph shuriken said...

lana..
wslm, awk.. ntah laa nk beli kt mana, blom ada yg brani jual, erkk..

yg kedua tu, sy wt based on xde hero kt medan perang kecuali dapat balik dgn selamat klau bnasib baik, huh...

Sop Nama Saya said...

hati yg baik ada dijual supermarket agak2 ada yg beli?
hati baik byk di masjid2 tp ramai yg x gi ambil... hehehe :)

tirahzairi said...

betul tue...susah nak dapat kan...

.::: Princess MOMOY :::. said...

pandai betul bapa sedara himawari yang comel nih
muahaha...

Cik Kay Jue said...

heheheh suka yang quote yang first tu.. >_<

IntaNBerliaN said...

hihii betoi2... carilah kt mn supermarket pun xda :-)

caliph shuriken said...

jijah..
yup, jgn sia2 kn idup anda ^^

caliph shuriken said...

bro..
bole jaa bro, hikk...

caliph shuriken said...

sop..
stakat ni blom pnah jumpa org beli, erkk..
yup, mmg ada kt masjid tapi x ramai sggup amik kn ^^

caliph shuriken said...

momoy..
pndai apa tu? ;p

caliph shuriken said...

cKj..
owh, sbb ada pkataan supermarket kn, hikk...

Liyana Zahim said...

Caliph, liyana pun ada gak quote terbaru..

Bumi mana yang tak ditimpa huhan,
Kereta mana yang tak pernah masuk workshop..

Hahahaha!

caliph shuriken said...

kakak..
mmg xde.. kakak msti dh cari kn, hikk...

caliph shuriken said...

liyana..
klau awk kuar quote, slalu msti grand laa, hikk...

Azhafizah Md Nor said...

banyak benda yang tak dapat dibeli disupermarket..kan?

khairul said...

haha betul tu bro

caliph shuriken said...

fiza..
yup, mmg byk xde kt supermarket ^^

caliph shuriken said...

khairul..
arigatou bro sudi sggah sini wlaupun bz ^^

caliph shuriken said...

tirah..
yup, mmg susah dapat ^^

tiefazatie said...

nice la caliph!hee

caliph shuriken said...

arigatou ifa sudi singgah sini ^^

tiefazatie said...

ok je..tq gak ssb sudi dtg blog ifa tue..=)

caliph shuriken said...

owh, no problemo ifa ^^

unknown said...

hati Caliph mesti baikkan?

caliph shuriken said...

insyaAllah ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...