Friday, June 15, 2012

70 iphone putih


assalamualaikum
konnichiwa minna san

pagi kelmarin ada urusan, sy parking kereta kt area Tesco
pastu lintas jalan gi kedai kt area situ, x jauh sgt..

settle urusan, sy singgah Tesco beli blended oreo coklat
alhamdulillah, heaven btul minum cmni wktu cuaca tgh pnas, huh..

sy trus berjalan ke arah kereta..
baru jaa nk start enjin, ada sorang mamat tnya..
encik kamen rider *kamen rider tu saja sy tambah
mau jual ni *sambil tunjuk satu objek slim

laju jaa mata sy zoom in kt satu tulisan
iphone laa, kaler putih lagi suci, erkk..


agak2 korang sy beli x iphone putih ni?


p/s: klau perlu bantuan kt e-store bgtau sy yer :)

source: pic iphone *google

70 shuriken:

Puteri Kasih said...

rasanya tak beli kot sebab mamat tu tiba-tiba je muncul kan :P

p/s kalau dah beli takkan nak guna gambar mr google lg hikkk

caliph shuriken said...

mungkin beli, mungkin x, erkk..

jgn tpedaya dgn pic tu tau ;p

uncle said...

uncle ada masalah senang terpedaya dengan gambar...waima ehsan dari google hahahha ..rasanya ko beli kot..mesti dia desperate giler nak jual..lagipun tuan umah ni banyak duit..apa nak dikesahkan hahahah

azie namico said...

Mungkin x beli kot , sebab dia jual mahal , mintak kurang x dpt pulak tu , dah lah time tu cash bawak x byk...klu ada , confirm beli...

betul nie x boleh kurang , Maap encik lain kali lah ya...cewah !

Tinta Lana said...

Salam caliph :)

aha...lana rasa..caliph tak beli..

Kamen Rider kan dah ad gadget2 canggih..pe class kai iphone2 neyh..putih lak tu..hohohoho ^O^

Azhafizah[フィザ] said...

tak beli..tak kan lah boleh terus membeli dengan cara camtu.warranty pun non hado..ye tak?

caliph shuriken said...

uncle..
xpe laa, teka laa apa2 pun, hikk...

Cik Kay Jue said...

urm.... kalau caliph byk duit mesti beli punya kan? hehe..

Sally Yatiey said...

Beli ke tak? hehe ^_^

delarocha said...

tak beli la kot... normalnya org akan beli kat kedai telefon sebab ada warranty dan dijamin bukan 'barang panas' .. huhu

♥ sitifarhana ♥ said...

takkan la beli..biasany nak beli gadget ni kne teliti..

rseny tak kot..hikhik

Koding said...

SETAKAT INI AKU CUMA...
berminat membeli dan makan buah epal sahaja...

Syarafi[skyforce331] said...

fi rasa cam tak beliii je :D

caliph shuriken said...

azie..
pndai plak awk wt skrip ek, hikk...

caliph shuriken said...

wslm, lana..
best kn main teka2 cmni ^^

caliph shuriken said...

fiza..
yup, mmg x beli.. cari psal jaa beli direct cmtu, hukk...

caliph shuriken said...

cKj..
klau nk beli sy cari kt kdai direct ^^

caliph shuriken said...

sally..
xmo beli cmtu, hikk...

khairul said...

klu pree mau gak bro hehe

cendol said...

eh boleh pulakk lah nak jual mcm tu jee..ntah2 brg curii !!!! haha
rasanya Encik Caliph x beli kot..

Melati Qistyna's Mummy said...

harap2 x beli la, sbb yg jual2 tepi jalan ni ada 2 kemungkinan

1) barang panas
2) brg tipu... hukk

:D

tiefazatie said...

xbeli...kalu ifa la..xde nya ifa nak beli..

ntah mana dtg nie..xkn l abrg ori die jual gitu kan2..

SYAH'IZZAT said...

kompem x beli... haha

Niswatus Solikah Samik said...

dah tau jawapan. caliph tak beli kan? haha

farhana said...

Mesti la xbeli. Kalau phone mahal2 ni, baik beli kat kedai jenama phone tu. Baru yakin =)

caliph shuriken said...

delarocha..
yup, option kt kdai lebih baik ^^

caliph shuriken said...

siti..
mmg x beli ^^

caliph shuriken said...

koding..
wahh, peminat epal sebenar, hikk...

EmpayarUtama said...

Aku pun tak beli camtu. Sama ada imitation atau rembat orang punya tu

thomas said...

Setahu saya yg selalu jual2 handphone cara tarik sikit dari kocek tu selalunya made in China punya clone.

blog-tips-kurus said...

mat pet offer jual rantai emas pon prnh terjumpa di Shell...

jaakechik said...

jaa rasa x beli kot...sbb kalo org jual jenis mcm tu. biasa brg x berapa nak baik sgt. maybe x ori, or brg curik. wallahualam,

caliph shuriken said...

fi..
btul laa klau rsa cmtu ^^

caliph shuriken said...

khairul..
brg free semua org nk bro, hikk...

caliph shuriken said...

cendol..
tu laa, dia offer cmtu jaa, huh...

caliph shuriken said...

kak abby..
yup, xde jaminan kn ^^

caliph shuriken said...

ifa..
mmg x beli pun, huh...

caliph shuriken said...

ijat..
mmg x beli bro ^^

caliph shuriken said...

anis..
ni msti baca comment awal2 kn, hikk...

caliph shuriken said...

farhana..
yup, xmo laa.. beli kt kdai lg baik ^^

caliph shuriken said...

empayar..
yer laa, xmo tanggung risiko, huh...

caliph shuriken said...

thomas..
owh, arigatou kongsi info bro ^^

tirahzairi said...

hahhaa...xbeli....tunggu keluaran lain k...hehehe

el said...

xbeli
kes beli2 tetiba ada mamat jual ni sllu tipu

shida'R said...

beli beli beli..kalo murah hehee...

beLLa said...

klw kte idok ler beli. konfem2 tak ori. tp iphone 4s best woo ! maen abg punye nset, geram je ;p

caliph shuriken said...

tips..
erkk, lagi dasat :p

caliph shuriken said...

jaa..
mmg x beli laa, huh...

Cik Yaya said...

xingin beli..bgi percuma @k@ free..bole jgk la..hehehe ;p

Mia Liana said...

cantiknyaaaaaa... mia suka warna putih..

|shuhadaothman|TM said...

tak beli kot. takot x ori. hehe :D

IntaNBerliaN said...

beli kot.. sbb cun sgt tel tu.. hihi

caliph shuriken said...

tirah..
yup, tggu yg lain ^^

caliph shuriken said...

kak eL..
btul tu, tiba2 offer risau plak nk beli, erkk...

caliph shuriken said...

shida..
sggup beli cmtu ka? hukk...

caliph shuriken said...

bella..
tu psal pikir panjang aritu.. iphone mmg laa best, hikk...

caliph shuriken said...

yaya..
klau free semua org nk.. paling kurang bole explore apps dlm iphone tu ^^

caliph shuriken said...

kak mia..
yup, kaler putih iphone ni mmg cntik ^^

caliph shuriken said...

shu..
yup, nti kita beli kt kedai jaa ^^

caliph shuriken said...

kakak..
xmo laa beli cmtu, huh...

Dakara said...

entah entah iphone china, awak beli ke??

caliph shuriken said...

x beli laa, erkk...

~~oOpEt~~ said...

mesti xbeli.. haha.. mcm ngeri je nk beli dri org tu :D

caliph shuriken said...

mmg x beli, xmo laa tanggung risiko beli cmtu, huh...

Fizah Ibrahim said...

Tanpa baca komen2 atas,
saya agak, caliph x beli haha
risiko kot, mn tau kena tipu ke..
sory, baru sempat singgah sini =)

profmie said...

asenye mst xjd beli.hihi...bukn kew nti ade effect or risiko..

nasir hamzah said...

tak beli, beli, tak beli, beli.. ehh entahlah pening sudah..haha

caliph shuriken said...

sakura hime..
awk mmg paham sy, hikk..
owh, no problemo ^^

caliph shuriken said...

profmie..
yup, xmo laa beli, huh...

caliph shuriken said...

nasir..
x beli laa bro ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...