Saturday, December 4, 2010

7 ilmu lindungi income


assalamualaikum
konnichiwa minna san

puas hati dgn gaji bulanan korang?
cukup x utk blanja sebulan?
alhamdulillah klau cukup..

tp msti ramai akan jwb x cukup sbb kna byr mcm2
tambah plak skrg ni hrga brg2 smkin mahal :(
bg korang yg dh kawen tu, lg laa x cukup kn..

kt mner korang wt simpanan tiap2 bulan?
simpan dlm ASB?.. labur dlm saham?..
ada jgak yg simpan dlm sarung bantal bucuk kn :p

x kisah laa simpan cmner pun..
yg penting masa depan family korang nti terjamin..
tp btul ka dh terjamin?

maybe ramai x tau kt sesetengah tmpat 
klau wt simpanan xde letak penama
dlm bahasa mudah.. if jadi apa2 x elok kt korang, 
aset korang dibekukan kt dlm Amanah Raya Bhd..
family korang x bole claim satu sen pun aset tu cpat2
mcm kes jutawan kosmetik baru2 ni..

if family korang nk claim aset tu mmg bole 
tp ambik masa btahun2 bru nk dpt
tu pun selepas tolak mcm2 kos
so family korang akan dpt sikit jaa nti..
wktu tu semua org stres
sbb tiap2 bulan family korang kna byr mcm2
tp x cukup wit plak..


nk settle problem ni x?
ada satu solution utk kes cmni..
*sila klik sini*

ilmu ni sy panggey ilmu lindungi income
stakat ni xde sifu yg ajar korang ilmu ni kn?
nk bgtau korang..
ni jgak salah satu cara utk capai financial freedom
http://www.cute-smiley.com

bminat dgn details tu?
msti korang dh faham kelebihan plan simpanan ni kn
klau blom, sila laa tnya ok..

p/s: kpd yg dh kawen tu, bab rancang family
msti krap korang bincang kn..
tp bab rancang kewangan utk masa depan family, 
korang ada bincang x?

7 shuriken:

caliph shuriken said...

prospek yg siyes tp kurang paham dgn savings, investment & protection ni.. sila laa tnya ok ^^

.::: Princess MOMOY :::. said...

Momoy mewajibkan diri simpan kat ASB tiap2 bulan
sbb Momoy nih x kuat belanja tp mesti nak barang yang mahal2
adoii
MY RECENT POST: WEEKEND PROJECT-Sin Chan dan Prangkap Nyamuk

caliph shuriken said...

habit yg positif.. tp ada sikit problem ASB tu, problem penama.. sy dh kuar semua kt ASB & msuk dlm AmFlexi sbb nk elak aset kna beku.. ada polisi sbgai bukti ^^

MiSs TOrA said...

tora br keja so x smpt pn nk simpan duit kdg3 je smpan =) bahya ni kan hehe..aduyaii

caliph shuriken said...

x kisah bru keje or lama keje.. ada cara selamat nk simpan, klau simpan salah tmpat abis burn semua, huh...

NuSaNa NoSa 91 said...

wowowowowo~ bagos2~ caliph keje sbg akauntan ke?? ^_^

caliph shuriken said...

xlaa.. mna sy reti akaun2 ni..
sy keje financial consultant ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...