Tuesday, January 18, 2011

58 ~ wanted ~


assalamualaikum
konnichiwa minna san


aktiviti blogwalking arini tganggu sikit..
sy ringkaskan citer ok..

mula2 singgah kt umah tuan pendekar..
bca en3 penipuan trafik kt shoutbox
ok, wktu ni still xde problem..

pastu singgah kt umah krole..
sembang2 psl twitter..

skali tu krole inform cmni..

mmg bikin panas org jaat yg guna my nick ni..
*rujukan URL org jaat tu sy letak kt 
comment en3 tuan pendekar*


nk tau knapa my level rage dh mula naik?
tujuan sy blogging ni utk perkara2 positif..

sy blogging utk 
friendship & perkongsian ilmu..

tp klau ada org jaat salahguna my nick..
pastu link ke blog2 ntah apa2 & ngarot..
mmg patot ar sy marah..
msti korang pun x nk jadi cmni kn..


kpd semua rakan blogger..
gomen nasai..


p/s: ばか 
don't disturb my kyuubi..
i will hunt u...

~signature vvip>>

58 shuriken:

Pendekar Berkuda said...

kyuubi gosan... nyiahahaahaha..

dah pi report abuse dah blog tu tadi.. adesh..

caliph shuriken said...

sgguh pntas tuan pendekar singgah sini.. mmg patot report pun, huh...

Ustaz Love said...

Salam..

Ustaz Love pun penah kena mcm ni gak.. tapi buat dunno je.. lama2 dia pun berenti sendiri.. sbb org dah tau taktik dia.. :D

caliph shuriken said...

wslm, ustaz..
apa2 pun sy dh block URL org jaat tu.. riso klau2 dia link plak ke blog2 ntah apa2 pasni.. x nk nti berlaku salah faham sesama rakan blogger ^^

Yuni Aisyah said...

apa motif dia wat cntu caliph.??

.::: Princess MOMOY :::. said...

report abuse dear
kasi ajar sama itu olang
baru dia akan pk 30x kalau nak buat macam tu lagi

"Nak Lagi Pendrive MURAH ?


"ATTENTION kawan-kawan | Blogger ini DIKEHENDAKI !!

Boleh ker cara ni naikkan TRAFIK ?

caliph shuriken said...

yuni..
mybe dia pilih random kot.. tp kbtulan td sy & krole dpt detect wktu kt shoutbox...

caliph shuriken said...

momoy..
dh submit report td.. URL dia pun dh kasi block...

.::: Princess MOMOY :::. said...

oh nasib baik cepat bertindak
syukur
momoy pun de kuarkan entry bgth kawan-kawan yang lain

http://www.princess-momoy.com/2011/01/assalamualaikum-sahabat-sahabat-blogger.html

Miza Yusof said...

sungguh melampau itu orang. jahatnya guna id name orang kan. tak patot betul. ambik tindakan caliph. tegakkan kebenaran!

Misz-sakura said...

ye ke caliph ? dasyat betol huhu..sabar je la..

shameel Iskandar said...

Kesian caliph. Hairan btol, nape bole hada org mcm ni. Sepatutnya sape2 sahaaj trmasuk blogger kena jujur pada diri sendiri. Tak perlu nak menyamar da menipu tapi melangkah dgn jujur dan telus.

Teruskan perkongsian ilmu utk smeua.

caliph shuriken said...

momoy..
dgn bantuan rakan2 blogger, sjak detect hingga submit report.. alhamdulillah, keadaan tkawal skrg..

p/s: dear, arigatou.. sy dh singgah bca en3 awk wt tu ;)

caliph shuriken said...

miza..
dh amik tindakan ptg td.. org jaat tu mmg blogger, pnah muncul beberapa bulan lepas.. maybe random pick kot, ntah sy org ke brapa dia nyamar cara salahguna nick cmni, huh...

caliph shuriken said...

sakura hime..
x sngka kna cmni wlaupun dh apply website lock.. hrp2 x blaku kt blogger2 lain...

caliph shuriken said...

shameel..
ntah laa, dia dh biasa cara2 x btul cmni kot.. sabar dgn dugaan ni...

NuSaNa NoSa 91 said...

cittt~ kwn keen pon pernah kena camni gk.. keen tatau nk suh dia wat cmne.. keen just suruh dia wat shoutbox baru.. sbb semua link yg masuk ke shoutbox dia, semua akan pergi ke blog durjana itu.. huk3~ =.=

caliph shuriken said...

ada cara nk solve problem ni.. salah satu cara apply website lock kt a/c shoutbox tu.. insyaAllah, cara ni bole protect nick kita...

.::: Princess MOMOY :::. said...

tak faham yg nih

shoutmix ada username & password.. klau x nk org guna nick kita sila apply website lock kt dlm a/c shoutmix

how?

De Mois said...

Hmm..saya tumpang kesian. Takut jugak jadik kat org lain termasuk saya. Shoutmix ni siape2 boleh buat. Xde email pun masuk kan. Salam perkenalan..

Terbaru di SuaraSendiri
Utama : Perihal ubat nyamuk

caliph shuriken said...

momoy..
mula2 login shoutmix, pastu cari website lock.. msuk URL awk kt situ.. bila apply nti URL awk akan selari dgn shoutmix awk...

caliph shuriken said...

de mois..
kes ni agak siyes kpd blogger2 sbb babitkan nama baik tuan pnya nick tu.. so hati2 laa ek sbb org jaat tu maybe random pick..

p/s: slm pkenalan.. arigatou sudi singgah sini ^^

:: BLUEDIANTHUS :: said...

Ni la susah sikit klu ada shoutbox kan caliph..klu kawan2 blogger tak bagitau rasanya caliph tak tahu ni.
Siapa la yg jahat sangat ni.

EB said...

Caisss...
Bedebah sungguh mcm ni ek..
Mcm ni pnya org pn ada ka?
Napalah smpi nak guna nick org lain..
Teruk tol..
Thanks for the info guys...

caliph shuriken said...

bluedianthus..
apa2 pun shoutbox perlu ada jgak, nti senang nk tnya ap2 wktu bW.. tu laa nsib baik td krole inform psl ni ^^

caliph shuriken said...

EB..
kes cmni mmg dh lama jadi.. maybe diorg random pick..

p/s: no problemo, arigatou sudi singgah sini ^^

Tuan-Belog said...

ish3...ada gk kes mcm ni eh bro...xsngka plak....huhu...

caliph shuriken said...

tiba2 ada org cari psl, ntah laa dh brapa lama dia wt cmni.. maybe random pick kot, huh...

Sophie Al-yahya said...

erkk..org macam ni pun ade??

caliph shuriken said...

yup, mmg ada.. tggu dia random pick saja...

krole said...

berani di kacau member krole..jom berubah kamen raider caliph..henshinnn!!!

caliph shuriken said...

nsib baik kita dpt detect aritu kn.. arigatou krole, henshinnn ^^

aReTikZ said...

Seram2.. harap xkena padaku.. huhu..

caliph shuriken said...

hrp2 dpt settle segera..
apa yg blaku skrg nick2 yg tbabit bila klik akan trus ke satu blog saja..
sila view en3 rakan blogger ni [ blog jaat ]

Afiq Bukhari said...

sabar jela bro..nnt dia dapat pmbalasannye.

caliph shuriken said...

insyaAllah.. setiap yg berlaku ada sebabnya...

Kassim Ahmad said...

sabar je la caliph shuriken.. gua pon dah kena.. siapa ntah pengkhianat tuh.. huh!

sarah abadan said...

ape punye orang la...ish3...sabar je la wuu~~

caliph shuriken said...

kassim ahmad..
yer laa.. dia random pick semua nick tu, huh...

caliph shuriken said...

sarah abadan..
dh jenis pangai cmtu, mmg nk kna nii :p

seribahasa.com said...

panas betol minggu ni pasal auto blogwalk dan spam blog.

nanti 2-3 hari ni seri buat satu entri pasal ni.

Melati Qistyna's Mummy said...

sabo je la skang ni byk no benda2 ngarut ek... ade software BW la, itu la ini la..... xde keje ke hape dorg neh...huhuhu

caliph shuriken said...

seri..
bukan pnas kt blog saja, kt utara ni pun pnas jgak, hikk...

p/s: nti sy nk kuar satu en3 bg sjuk blk...

caliph shuriken said...

mummy mq..
bila salahguna teknologi mmg jd cmni, nk mudah jaa tp dh nyusahkan org, huh...

sop said...

rasanya ramai yg dah kena..ada blogger inform juga..
nasib baik dia x shout kat empunya blog guna nick sama.. huhuhu

eRza farEeha said...

sbr ye...huhuu

caliph shuriken said...

btul tu bro.. ramai yg kna aritu.. semua trafik direct msuk kt blog org tu saja, huh...

caliph shuriken said...

erza..
skrg dh ok sbb smpat inform kwn2 blogger ^^

F.I.C.K.R.Y said...

Perghhh! Ramai giler yang komen. Ini kes bahaya bro. Ader orang nak buat sabotaj tu. Nasib baik bro Krole inform awal²... kalo tak habis blogger lain salah sangka. Memang palat arr orang camtur..

caliph shuriken said...

bro.. kbtulan wktu tu kami tgh bW, nsib baik krole inform.. slamat dh solved 1 part, huh...

emieysandra said...

bhaya nye kes ni, nsib bek klik trus k sini..

sbar ye caliph

Bulan said...

ade org wat keje jahat nie.huhu

NARDtheNERD said...

bahaya ni...
jahat dorang ni..
hmpphh.

:(

caliph shuriken said...

emiey..
mmg pun, hacker tu org luar negara.. ramai blogger tkena baru2 ni...

p/s: arigatou sudi singgah sini ^^

caliph shuriken said...

cik bulan..
yup, giler jaat ini org, huh...

caliph shuriken said...

nard..
ramai blogger tkena last week sbb org jaat ni hack shoutmix blogger2 utk manipulasi trafik ke blog dia saja :p

akuberhakHIDUP said...

tak kan lah shoutbox pun boleh jadi diorang nak meniru.
mcm2 btol karenah faker ni.
tak de motif hidup.

caliph shuriken said...

actually, hacker tu manipulasi shoutbox utk trafik ke blog dia saja, huh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...