Thursday, September 8, 2011

46 henshin versi blog


assalamualaikum
konnichiwa minna san

henshin *secara rasmi blog bertukar rupa*
 
dh settle satu keje yg lama tertangguh
sy x perlu lawan raksasa bila henshin
tapi kena blogwalking jaa, hukk..

sepanjang minggu lepas sy luangkan masa dating
pilih template yg sesuai utk tukar rupa blog ni..
setelah jatuh puas hati sy pilih template
seperti yg korang tgk ni..


so cmner dgn rupa baru blog ni? 
loading ok x bila akses?
dapat baca en3 mcm biasa x?
harap2 no problemo semua tu :)

apa2 pun, ni versi awal rupa baru blog sy
pasni nk sambung edit2 lagi..


juz nk inform, skrg sidebar berpindah kt sebelah kanan
so korang bole dating2 & shopping2 kt situ, hikk..


p/s: masa utk uji teori aritu dgn imej baru...

source: pic kamen rider
(http://www.google.com.my)

46 shuriken:

Mrs.Yie said...

dah bertukar..hehe..macam ni la best..sidebar belah kanan..good job..theme kat blog akak tu rasanya itulah yg terbaik setakat ni..hehe :)

caliph shuriken said...

arigatou, kak mimi..
sy nk uji teori aritu skali, hikk..

tapi sy still suka kak mimi guna theme klmarin ^^

fiq. said...

cantik2, lagi kemas la caliph

marina anakcikbob said...

intenet slow la 2ari ni..
semua blog loading lambat bukan blog caliph je.
tu xtau nak komen loading ok ke x.

Liyana Zahim said...

Waaa... Biru ombak2 die nye backdrop.. Hehehehe

anamizu said...

wahh dh bertukar!
semart3! hehe

diana said...

akak suka!
sidebar belah kanan
adalah yang terbaeeekkkk!!
heheheh

iszieylyanziy said...

wah,da bertukar! lmbt cikit redirecting,,kot2 mule2 je kot,,xpon line is slow,,ngee,,,

^baju kurung^ said...

lama xdtg sini.. dh brtukar!(gaya trnsformer)
slmt hari raya!

.::: Princess MOMOY :::. said...

imej baru rasa rasa freah laa dear

caliph shuriken said...

fiq..
arigatou, byk nk kena edit ni..
mula2 nk re-insert nuff, hikk...

caliph shuriken said...

marina..
oic, apa2 pun arigatou singgah sini awal pagi ^^

caliph shuriken said...

liyana..
dlm byk2 artwork tgk ombak biru ni lawa plak ^^

caliph shuriken said...

anamizu..
arigatou, bru jaa tukar pagi tadi, hikk...

fiq. said...

ok, slow2 k, hati2 di jln raya,hehe

caliph shuriken said...

kak diana..
dh lama sy plan nk tukar sjak kak mimi citer kelebihan sidebar sebelah kanan ^^

Mrs.Yie said...

theme akak yg sebelum tu agak gelap la dia punya kaler merah..lagipun ruangan post agak sempit sebab ada dua sidebar sebelah kanan..

kiz said...

lawa ..terbaik caliph..

caliph shuriken said...

isz..
yup, baru tukar pagi td..
tu laa, ikut line jgak ni, huh...

Cik Azizah said...

ultraman bertukar! hehehe lebih teratur n tersusun..belah kanan ok sesangat!hehe

sUe UnniE;) said...

nice..!!! kaler biru.. cam lam laut. sgt nice.. ;)

shida'R said...

liph..BG kalo dpt yg len lg bagus..sbb kalo nk mmbca..kn ini pndapat shida sja..taw..BG terang main body kene cerah...bru sng pglihatan nk bca..tu sja :)
yg len ok best..n jgn lupa kalo nk header gtaw shida k :)

caliph shuriken said...

cik baju kurung..
arigatou singgah sini.. selamat hari raya jgak ^^

caliph shuriken said...

dear..
yup, paling penting berjaya tukar sidebar ke sebelah kanan, hikk...

caliph shuriken said...

fiq..
ok, arigatou.. awk take care jgak ^^

caliph shuriken said...

kak mimi..
sy bole tlg cari kaler merah yg kurang gelap klau kak nk.. owh, sy aritu pilih sidebar kanan yg jenis single, nanti senang nk edit saiz sidebar ^^

caliph shuriken said...

kiz..
arigatou bro.. apa2 pun, byk lagi part sy blom edit ni, huh...

caliph shuriken said...

jijah..
arigatou, dh lama plan.. bru jaa tukar pagi klmarin, hikk...

caliph shuriken said...

sue..
sy mmg suka apply kaler biru sjak dulu lagi ^^

caliph shuriken said...

shida..
sy nk fokus kaler yg lebih kurang sama mcm template asal dulu sbb en3 lama2 sy tu ada certain kaler yg dh set kontra antara bground & en3.. so x bole suka2 ati tukar, nanti ada en3 lama2 yg invisible dlm bground, huh..
sy sengaja pilih bground yg ada image sbb nk coding tu msuk awal2 dlm template, lama2 nanti sy maybe remove jaa image cerah tu...

*arigatou, insyaAllah klau nk header sy bgtau nanti ^^

Misz-sakura said...

Wah, blog dah bertuka, sory caliph, baru ada kesempatan nak menjengah blog hehe.. Loading cepat, perfect ! =)

caliph shuriken said...

arigatou singgah.. baru klmarin tukar ni ^^

yahaya said...

perubahan yg baik...kalau imej kat sidebar di letak sama tengah nampak lagi kemas...cuma perlu resize saja pada kod untuk samakan saiz imej...

Syuxer said...

simple..itu elemen penting..bila simple terbayang ianya laju load..bila lulus itu,entri akan jadi penilaian yang mutakhir hehe..:)..good template..

caliph shuriken said...

yahaya..
arigatou.. semua imej kt sidebar tu asalnya sebelah kiri, ada imej yg direct apply widget, ada imej yg style code..
so mmg nmpak x kemas kn.. pasni sy nk tukar style code & resize, huh...

caliph shuriken said...

syuxer..
yup, elemen yg penting.. harus simple & en3 mudah dibaca..
arigatou sudi singgah comment ^^

shameel Iskandar said...

cantik caliph template baru ni. sy baru 2 kali jer brtukar template sejak berblog. ari tu tyme tukar ada entry yg hilang, tu krg berani nak tukar lagi. mcm mn yer cara tukar template yg paling selamat. ajar ckit.

caliph shuriken said...

arigatou shameel.. sy kali pertama tukar template ni, huh.. owh, pnah ilang en3 ek, sy pun x pasti klau ada en3 yg ilang kt sini sbb sy blom abis edit & check en3 lama2..

cara plg selamat kita better backup dulu semua files, pastu baru mula pilih template baru.. klau btul2 puas hati dgn template tu baru apply ^^

shameel Iskandar said...

Trima kasih caliph ats penjelasan. Buat msa skrg sy masih serasi dgn template lama tapi kena tuakr jugak ckit masa lagi.

caliph shuriken said...

ok, no problemo..
klau serasi dgn template lama x perlu tukar, tapi klau nk rupa baru bole laa edit2 part kaler & font ^^

Chuu Muqhlis said...

dah oke lah nih ., tersusun.
**oh abg kamen rider ... XD

Mia Liana said...

wahhhhh.. nmpak kemas. tapi still maintain warna2 gelap... nice..

caliph shuriken said...

chuu..
owh, arigatou..
ni msti layan kamen rider jgak kn, hukk...

caliph shuriken said...

kak mia..
arigatou.. sy nk maintain kaler lebih kurang mcm dulu sbb bground bila2 masa bole tukar ^^

Wanie said...

template baru ni lagi kemas..selesa bace entry kat kiri..:)

caliph shuriken said...

arigatou.. sy apply kaler yg lebih kurang sama template dulu supaya en3 mudah dibaca ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...