Wednesday, September 28, 2011

74 wordless wednesday: komuniti


assalamualaikum
konnichiwa minna san

jika satu komuniti ibarat hidup di dlm sangkar..
rasa terjamin keselamatan atau rimas krn terkurung?


p/s: arigatou nuffnang utk new BE maxis :)

source: pic komuniti
(http://www.google.com.my)

e-store *view sini*

74 shuriken:

.::: Princess MOMOY :::. said...

comelnyer...
mesti susah nak buat nih
tapi kalau malam siap ngan ada lampu jalan dan bangunan... mesti lagi cun

Asyila Zainuddin said...

terjamin dlm rimas kot.. haha..

uncle hyree said...

dua-dua kita rasa..keselematan gerenti terjami tapi kehidupan akan menjadi rimas .. itulah harga yg kita perlu bayar untuk hidup berkomuniti.

caliph shuriken said...

dear..
kreatif btul artis ni kn.. tersurat & tersirat ^^

caliph shuriken said...

asyila..
yup, ikut org jgak kn, hikk...

YOUsoF said...

Rasa terjamin pada mulanya dan sudah tentu rasa terkurung di kemudiannya...



Tahniah bro! Tumpang senyum kat kau. ;D

apple said...

bagaikan burung hidup terkurung dalam sangkar emas.
ehh emas ke? haha


http://inside-black-apple.blogspot.com/2011/09/real-freaking-truth-about-digi.html

caliph shuriken said...

yousof..
sesetengah org rasa terjamin tapi ada jgak sebaliknya, huh...

caliph shuriken said...

apple..
tu sangkar besi jaa ^^

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

apabila terkurung..kita akan jd seperti jajahan

Be?wahh tahniah

YOUsoF said...

Yup, betul. Lain orang lain penerimaanya..



Wahh dah ada globe biru la! nice bro!

ChaCha said...

rasanya terjamin tapi lama-lama ia akan datangkan masalah sebab berada di kelompok yang sm...bosan, rimas, inginkan yang bru akn muncul untuk mengganggu komuniti yang dulunya aman.

Seperti burung, ia dibela manja tuannya, tapi hakikatnya hidupnya bukan dalam sangkar, tapi terbang bersama kawanannya di langit biru :)

ada kaitan x?hahaha

Cik Azizah said...

jijah rasa lebih terjamin keselamatannya cume takut bila kua dlm sangkar nanti jadi culture shock! baik duk diam2 dlm sangkar..hahaha

Izzuddin Fauzi said...

huhu... nie metafora bagi sebuah negara yang amat banyak menyekat kottt :D

Puteri Kasih said...

terpulang juga pada pandangan masyarakat dalam komuniti itu kan

caliph shuriken said...

sis LM..
jajahan fizikal & mental.. 2 cara penyelesaian yg berbeza..
owh, arigatou ^^

caliph shuriken said...

yousof..
yup, point of view yg berbeza ^^
bro, sy dh lama apply glob biru tu, hikk...

Azhafizah[フィザ] said...

vice versa dari katak bawah tempurung..ape moral value seni ni ye..

Green Apple said...

kreatif.. kota dalam sangkar..

shida'R said...

ade ke kehidupan yg mcm t kalau xde burung x meriah kot hahaa ;p

-Incek Fik- said...

Oh! Hidup terkurung ibarat burung yang murung.

Bebaskanlah hidup mu dari belenggu dosa dan maksiat.

InsyaAllah hidup mu menjadi bebas dan aman dari kesesatan dunia.





*pesan untuk diri sendiri jugak

syafiqakarim said...

jgn lupa banje :p

Misz-sakura said...

Depends ! Pada saya for sure rasa terkurung.. Mcam dikurung =)

Azmi Khan said...

mula2 tu mungkin seronok tp lama kelamaan boleh naik bosan gak...

tp klu ade pencuri senang nak tangkap....

diana said...

mesti membosankan ..

caliph shuriken said...

cha..
wktu mula2 tgk pic ni, sy pun terfikir psl burung yg ingin terbang bebas.. x dikurung dlm sangkar.. seperti jgak kita yg ingin hidup bebas tanpa dikongkong pihak tertentu secara keterlaluan ^^

caliph shuriken said...

jijah..
sy fokus kt ayat baik duk diam2 dlm sangkar tu.. tingat plak wktu bela hamster dulu letak dlm sangkar sbb xmo kucing kacau, hukk...

caliph shuriken said...

nine..
metafora yg amat sesuai utk negara kuasa besar dunia skrg ni.. yg lain2 juz pak turut atas sbb2 tertentu, huh...

Khairil said...

terkongkong macam korea utara kut..

caliph shuriken said...

puteri..
yup, terpulang kpd diorg.. ada yg rasa terkurung, ada yg rasa sebaliknya...

caliph shuriken said...

fiza..
komuniti yg dikawal pergerakan diorg sepanjang masa, huh...

caliph shuriken said...

green apple..
kreatif kn artis ni ^^

caliph shuriken said...

shida..
ada kehidupan cmni.. pic ni sebagai metafora ^^

caliph shuriken said...

fik..
insyaAllah..
selamat beramal utk semua ^^

caliph shuriken said...

iqa..
blom cukup nk cashout pun, huh...

caliph shuriken said...

sakura hime..
kali pertama tgk pic ni, sy pun rasa cmtu, huh...

sUe UnniE;) said...

kdg rse tjamin, kdg rse rimas, kdg rse slmt~

caliph shuriken said...

azmi..
sbb dia lari2 cmner pun still pusing dlm tu jgak kn, hukk...

caliph shuriken said...

kak diana..
bosan giler2 kn :p

caliph shuriken said...

khairil..
lebih kurang cmtu laa bro, huh...

caliph shuriken said...

sue..
mcm2 rasa kn ^^

Mrs.Yie said...

rimas la..sesak nafas! :)

khairul said...

ibarat mcm kerja kt dlm kilang..24 jam dok dlm kilang..adoi boring nk mampos

thomas said...

hidup kita memang bagai di dlm sangkar,baik di rumah,negeri,negara dan dunia.

anamizu said...

teringat TWEETY & SYLVESTER.. wlupon dduk dlm sgkar+tinggi kat atas stil x bpe selamat :P



*mesti ada pro & cons gak kan caliph kan? :P

caliph shuriken said...

kak mimi..
klau nmpak sangkar tu mmg rasa sesak nafas, huh...

caliph shuriken said...

khairul..
tambah2 jenis 2~3 shift tu bro, stres woo :p

caliph shuriken said...

thomas..
klau hidup bebas tanpa kawalan langsung pun masalah jgak, huh...

caliph shuriken said...

anamizu..
citer kartun tu ek? direct main kejar2, hukk..
yup, semua perkara ada pro & con ^^

emieysandra said...

cantik gambar tuu :)

Liyana Zahim said...

Comunity is determined by comunication.. If u dun comunicate it cant b considered as comunity.. Even wif ur neighbour kalau kte tak interact dgn dorg, da word comunity tu tak wujud..

So, start to interact! :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

komuniti sangkar, walaupun kecil, tapi kerjasama, maju dan berdaya saing pun ok apa! yang penting akal tidaklah terlalu terkurung.

cunndaa said...

bosan, rimas dan sesak....

caliph shuriken said...

owh, arigatou cikgu emiey sudi singgah sini ^^

caliph shuriken said...

liyana..
no communication, no comunity..
sama jgak wujudnya blog adalah sia2 if xde blogger yg blogwalking baca entry..
errk, bole consider sebagai interact kn?! ^^

caliph shuriken said...

fifiey..
apa yg penting kerjasamaaa *tagline wonder pets ^^

caliph shuriken said...

cunndaa..
klau musim panas lagi terasa bahang dlm sangkar tu, huh...

tiefazatie said...

comel!hihi

sop said...

tahniah krn dapat BE lagi... :)

alif haris said...

rasanya lg sesak dan rimas kot cmtu .. huhu

ArulchelseA said...

rasa bermacam2 ni..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

wah kreatif....mesti ader maksud disebaliknyer ni...

caliph shuriken said...

ifa..
comeii ka cmtu? hukk...

caliph shuriken said...

sop..
arigatou bro.. ada sedikit rezki ^^

Wanie said...

sy rase selamat je kot klu komuniti tu aman damai..:)x kisah la klu terkurung pn..:D

tahniah BE lagi ^^

caliph shuriken said...

alif..
sesetengah org x rsa cmtu, huh...

caliph shuriken said...

arul..
rsa mcm oren, hukk...

caliph shuriken said...

sis..
yup, ada tersurat & tersirat ^^

caliph shuriken said...

fir..
org tertentu akan rsa selamat jaa dok dlm tu..
owh, arigatou.. congratz fir sbb dh konvo ^^

delarocha said...

rimas kot

caliph shuriken said...

apa2 rasa pun bole bro, hikk...

♥ norlida ramli ♥ said...

mstla rasa rimas je..hehe

btw..cantik & kreatif la sangkar ni..hehe

caliph shuriken said...

kreatif kn artis yg create pic cmni ^^

caliph shuriken said...

uncle..
sori lambat reply.. x sangka plak komen uncle msuk kt spam, huh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...