Saturday, September 10, 2011

50 kesan cukai perkhidmatan 6%


assalamualaikum
konnichiwa minna san

tiket topup utk stok minggu depan..

klmarin tgh pikir2 pasal keje & edit template
tiba2 dapat satu sms..

pelanggan dihargai,
mulai 15/9/2011, pembelian tambah nilai prabayar
& pek permulaan akan dikenakan cukai perkhidmatan sebanyak 6%


direct kn info sms tu?
start 15hb ni klau gi beli topup jgn dok plan ilang ingatan
*ehh mahal laa.. apasal kena bayar lebih ni..
nanti x pasal2 jaa korang kena campak luar kedai, hukk..

sy ada singgah kedai.. dh siap tampal notis kt atas meja tauke
so sy beli awal2 tiket topup utk stok bulan ni..
nanti x perlu kuar semata2 nk beli topup bercukai 6% tu :)

ramai x setuju dgn kadar baru ni
bayangkan kita topup RM10 tapi kena bayar RM10.60
klau 10x topup dh brapa.. tu blom 100x topup..
mmg beban giler dlm jangka masa panjang, huh..


p/s: sambung keje edit template lagi...

special from hotlink *view sini*
 
HTC for u *view sini*

50 shuriken:

-Incek Fik- said...

Kalau kat sesetengah tempat tu lagi teruk, terus caj sampai 11 hengget hahaa..

anamizu said...

konfem xmo topup dah pasni =.='

caliph shuriken said...

fik..
tu laa, sy dgr ada yg plan nk caj 11hinggit, huh...

caliph shuriken said...

anamizu..
klau cmtu hset kena dok diam2 laa, hikk...

cunndaa said...

mmg teruk la kan, kalau yg mencekik darah, terus amek rm11 je utk topup rm10.

caliph shuriken said...

yup, rasa pasni ada yg amik pluang caj lebih2 ni.. msti mcm2 alasan diorg bg, huh...

diana said...

tak mustahil akan ada peniaga yang jual sampai 11 hengget..

marina anakcikbob said...

xtau la dia nak kira tax macam mana.
mungkin macam kadfon utk public fon dulu2 kot.
beli rm10, dalam ada 9.50 jek..

Maicher said...

sangat tak setuju dengan perubahan macam ni. huh

Misz-sakura said...

Tak patot tak patot huaaa. Kena beli spare top up tros neh, wat stok banyak2 hehe.. =_="

mustafa ambran said...

skrg kena tax top up esok lupa nak masuk toilet pun kena byr tax sekali bro...

caliph shuriken said...

kak diana..
tu laa, pasni mcm2 harga kuar kt kedai, huh...

caliph shuriken said...

marina..
maybe laa diorg kira cmtu...

sUe UnniE;) said...

kejam.
jum pakai public phone..
hikhik

caliph shuriken said...

maicher..
mmg ramai yg x setuju pun...

fiq. said...

bencinye, tak nak batalkan ke caj ni...hu,
takpe2, kene belajar berjimat

caliph shuriken said...

sakura hime..
smakin btambah beban kita yer, huh...

caliph shuriken said...

muse..
stres btul, mcm2 laa tax diorg ni :p

caliph shuriken said...

sue..
mmg kijam.. public phone leceh, jenuh sedia coin, hukk...

caliph shuriken said...

fiq..
ntah laa, dh umum cmni.. apa2 pun, diorg mcm nk proceed jaa, huh...

Naz said...

kne topap spare lah cmni kan..hmm..

caliph shuriken said...

spare sikit utk stok bulan ni ^^

Mrs.Yie said...

nasib baik jugak akak x berapa beli sangat topup2 ni pasal jarang sangat guna henpon..credit yg ada pun x terguna sampai tamat tarikh tempohnya.. :)

caliph shuriken said...

sy pun jarang2 guna tapi topup ni kena standby awal2, hikk...

.::: Princess MOMOY :::. said...

hmmm... pakai line aje dear pasni

caliph shuriken said...

skrg blom berminat nk pakai line, huh...

Wanie said...

nasib tak pakai prepaid..:D

caliph shuriken said...

klau cmtu x perlu risau apa2 kn ^^

shida'R said...

shida pun rsa nk beli byk2 siap2 lah sng kan nnt..huhuhu..siott lah!

caliph shuriken said...

beli jaa tiket topup paling kurang utk stok bulan ni, hikk...

Cik Azizah said...

nak beli banyak2 pon smpai bila la leh tahan..nak tak nak terpaksa la sbb mmg kita gunakan topup..huhuhu

.::: Princess MOMOY :::. said...

boleh ke budget untuk sebulan?
hihi...

zureen said...

tempat zureen dah naik harga pegi rm11. huhu~

blog-tips-kurus said...

gunalah post-paid! kalau tak guna hp, susah pulak jaman sekarang ni.. ;)

caliph shuriken said...

jijah..
aritu beli utk stok bulan ni jaa.. bulan depan pikir lain, huh...

caliph shuriken said...

dear..
lebih kurang laa ;p

caliph shuriken said...

zureen..
owh, ada dgr citer ni aritu, huh...

caliph shuriken said...

cik tips..
serba salah btul laa skrg ni ;p

Umie Artoqiemie said...

bebanan baru.. cukai cukai

caliph shuriken said...

smkin bertambah beban kn...

Qaseh dalia adelia said...

hoho takmo topup dah r

.::: Princess MOMOY :::. said...

semalam ada baca kat blog mana ntah
kata kenaikan 6% tu tak jadi
tapi tak tau sahih ke tidak

Tasha said...

dah tunda la pulak...

tiefazatie said...

guna skype je la..huhu

caliph shuriken said...

dalia..
mo xmo tpaksa jgak nanti, hukk...

caliph shuriken said...

dear..
diorg dh tarik balik ^^

caliph shuriken said...

tasha..
mmg patut pun, hikk...

caliph shuriken said...

ifa..
idea yg baik ^^

ADfeez said...

tau xpe... instead of kene byr rm 10.60 tuk topup10.. kenapa x tolakkan trus je 60sen dlm topup tu...
jadi 9.40... kan senang.

caliph shuriken said...

dlm bisnes ni byk tersurat & tersirat.. bisnes lain perlu caj lebih, diorg ni pun cari jalan nk caj lebih jgak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...