Sunday, October 7, 2012

84 ada apa dengan canimals


assalamualaikum
konnichiwa minna san

actually, sy plan nk publish en3 ni last month
tapi still x puas hati dengan hasil edit
klau sekadar tempek pic memang x menarik kn
so, sy edit lagi sampai dapat hasil cmni..

baru2 ni, ank sdara sy berkenan kt satu lagi rancangan hiburan
semakin bertambah koleksi hiburan diorg
dulu diorg suka tengok upin & ipin, boboiboy, ultraman..
sekarang x kelip2 mata tengok citer canimals plak..

sy suka fizzy sebab dia pandai baling biskut macam shuriken, hikk..

klau tengok citer ni level imaginasi kena tinggi
bayangkan tin tiba2 popup, berlari2 sambil kuar bunyi kucing laa singa laa
bunyi tu based on watak canimals tersebut
paling best setiap watak ada kelebihan tersendiri..

watak leon yg mampu invisible..

watak toki kt wallpaper pc..

design phone case yg cukup kreatif..

earphone yg sungguh menarik..

salah satu mug canimals yg kiut..

x sangka dh lama rupanya wujud citer ni
macam2 produk based on canimals ada jual kt luar, huh..

*vc canimals - rocket
*vc canimals - circus


p/s: nisa-chan, sy dh update taman niaga :)

source: pic canimals *fb

84 shuriken:

Mia Liana said...

berpuisi di atas perahu
anak karyawan anak seni
kak mia barulah tahu
bila dah baca entri ini

TiranaAduka said...

Salam Caliph.....
koniciwa...arigato......maaf kalau salah tulis...almaklumlah saya nie jawa...ekekekek

Nice photo...saya suka.....
Ohya....!!!! ada pantun tuk ksatria caliph...

Boleh bertutur bahasa jawa
Dalam blog aku coretkan
Buat tatapan sahabat semua
Kalau tersalah sudi komenkan

Tirana Aduka Seorang Lelaki
Ada yang Komen berkata ' Kakak"
Mungkin salah ku Tak kenalkan diri
Hanya tersenyum di Panggil 'KAKAK"

Cerita pula tak indah mana
sekadar memori cebisan lama
Hanya satu pinta Tirana
Moga persahabatan kekal selama

biar blog bertukar rupa
TiranaAduka singgah jua
Ape khabar gerangan disana?
Moga persahabatan kekal selama...

Tirana ini tak pandai bermadah
Bersyair gurindam jauh sekali
Singgah setelah selesai ibadah
jangan lupa berkunjung kembali

Aku menulis kisah sebenar
Dari hati ku luahkan kata
Walau bukan nama sebenar
Itulah Dia TiranaAduka

Walau perit ku tulis jua
Bukan membuka pekong di dada
Masih baru di alam maya
Itulah gerangan Si TiranaAduka

Tulisanku tidak seindah mana
Maaf di pinta andai terasa
Bukan bermaksud untuk mempersenda
Hanya Coretanku di baca bersahaja

missha said...

cerita cananimals je best jugak..hehe.. boleh la kalau nak layan time weekends :D

Ctie Anis Nisa said...

anis suke canimals..selalu tgok dgn adik bongsu..besttt... :D

miz ruha said...

tak pernah tahu pun cerita ni..
maklumlah tak ada budak2 kecik kat rumah ni...
upin ipin, boboiboy tu tahu lah..

haish,ketinggalan sungguh~~ =_='

khairul said...

blom pernah tgk lagi ni ...

jom p autoshow Gombak .http://gilamodified.blogspot.com/2012/10/autoshow-uptown-sri-gombak-oct-14.html

caliph shuriken said...

kak mia..
aisey, klau pantun sy x reti sgt.. try jaa ok..

singgah kedai beli megi
makan coklat kjap kt sini
arigatou sudi singgah awal pagi
semata2 baca entry ni :)

caliph shuriken said...

TA..
wslm.. arigatou sudi singgah sini ^^

aisey, ramai plak blogger suka berpantun kali ni..

wahh, panjangnya pantun.. klau blogger seri suka sgt laa pantun cmni kn, hikk..

ramai blogger singgah sini
pasni diorg rehat kt kg nyonya
arigatou utk pantun panjang cmni
tggu sy balas kunjungannya :)

tiefazatie said...

sgt comel!hee

TiranaAduka said...

terima kasih saudara caliph suriken ksatria.sudi singgah dan tinggalkan jejak..

krole said...

wuahh tomeinya caliph hahah...besa juga krole tngok ceta ni..best..lawak...gelak guling2la katakan~

caliph shuriken said...

missha..
paling best layan lagu intro citer ni, hikk.. tapi weekend xde canimals ni...

azie namico said...

Alahai...dpt kat azie semua benda nie..memang azie kumpul.....geram !

suke ngan mug tu...^_^

caliph shuriken said...

anis..
awk pun join tgk rupanya, hikk...

caliph shuriken said...

ruha..
sy pun baru tau last month.. klau x silap sjak awal tahun mmg dh popular canimals ni, tapi kt luar negara laa, huh...

caliph shuriken said...

khairul..
tgk laa kt link vc sy letak kt entry tu.. citer ni weekend mmg xde kt tv...

caliph shuriken said...

ifa..
yup, mmg comeii2 canimals ni ^^

Puteri Kasih said...

suka mimi sebab pink lagipun dulu ada kucing kesayangan nama mimi...hikk

tiefazatie said...

tau xpe..hee

caliph shuriken said...

TA..
no problemo.. hepi blogging, bro ^^

caliph shuriken said...

krole..
yup, citer ni mmg best, hikk...

caliph shuriken said...

azie..
mula2 dulu sy ingat setakat biasa2 jaa.. bila cari info, rupa2nya ada mcm2 produk canimals ni ^^

caliph shuriken said...

puteri..
oic, tapi mimi ni kuat jeles tau, hukk...

siti naqiah said...

ohh nape kite xpena tgk cite ni? kenapaa??? haha XD

CikZaitul said...

nak satu!!
sebenarya aku mmg gila gan binatang ni..

sejak tgk dlm tb..
wahh..gila kiut...

tapi tu lah taktau nak cari mane.. :P

Fizah Ibrahim said...

First time dengar pasal animasi nih hehe..

ketinggalan kot. =_=

Cik Yaya said...

hehe..yaya pon layann citer canimals ni..tapi slalu xdpt tgok hbis sbb masa tygan dia tghri..yaya dpt tgok sbb slalu time lucnh smpat balik uma..so,sblum siap balik g keje, sempt tgok ckit..comel2..geramm..haha ^o^

shidaR said...

wahh.. liph cite ni mmg ade kat tb tp shida busan tgk sbb xde suara cuma gimikk jer huhuhu..

caliph shuriken said...

qea..
sebab awk tgk citer lain, hikk...

caliph shuriken said...

cikZaitul..
klau x silap citer ni asal korea.. kt bandar2 besar ada jual kot, huh...

caliph shuriken said...

sakura hime..
sy pun baru tau citer ni last month ^^

caliph shuriken said...

yaya..
yer laa kn, citer ni ada wktu lunch.. klau nk tgk jgak awk cari kt tonton, tu pun klau ada ^^

caliph shuriken said...

shida..
citer ni suara org ada kjap2 cmtu jaa.. pastu tin popup trus kuar suara canimals, huh...

IntaNBerliaN said...

ooo ada jugak cite canimals yer.. xpnh tau plak.. hihi

Sop Nama Saya said...

menarik dan comel.. hehe

caliph shuriken said...

kak ina..
yup, slalu wktu tgh hari ada laa citer ni ^^

caliph shuriken said...

sop..
kreatif kn diorg create citer cmni ^^

ayut said...

pernah tgk sekali time kat umah masa tu..klakar2x..mula2x pelik tp layan je mcm best pulak..hihihi...takde dialog pon..memek muke dyorg jer gan bunyi2x..suke2x :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Kita pun baru tau..
Comel sungguh canimal ni..^^

syiela said...

akak tak tau pun kartun ni.. mungkin anak akak tak ikut kot.. selalu yang depa ikut ja akak tau kekeke

shiyda said...

tak penah tgk la kartun ni , baru tahu ! nk g tengokk la ! haha :P

Tinta Lana said...

Salam.

Eh.. 1st time kot sy tahu pasal katun ni..tak pernah dengar n nampk, tertengok2 kat mana2.

Caption gmbr 1st tu mmg kiut la,hahaha. fizzy baling biskut mcm shuriken ek >_<

Sambil taip ni, smbil tgk sikit kat u-tube tau..awk mmg, teror hasut2 ni..haritu lembu kiut..skrg canimals. Pengsan mcm ni, tulun tulun,hehehhe

Bentuk bulat diorg tu klaka la..stabil tak stabil je ak tgk,hahahah

caliph shuriken said...

ayut..
kali pertama sy tgk dulu sebab lagu intro citer ni, hikk...

caliph shuriken said...

kak lily..
yup, spesis comeii ^^

caliph shuriken said...

kak syiela..
citer ni ada hampir setiap hari kecuali weekend.. klau depa tau nanti msti x tukar channel lain laa, hikk...

caliph shuriken said...

shiyda..
tgk laa, sy ada letak link citer ni kt entry ^^

caliph shuriken said...

lana..
wslm.. sy pun baru tau last month..

btul laa, aritu sy ada tgk episod fizzy baling biskut, hikk..

awk sudah kena hasut lagi, terbaikk ^^

Cik Nur said...

nur selalu juga tgk katun ni.. rupanya dah lama wujud ye.. kat malaysia ni baru tayang kan...

Fiza Suhaimi said...

fiza takpernah tgk citer canimals ni tapi fiza tahu dengan kewujudan dia. heheh. comel comel je. fiza pun suka fizzy. nama pun dah nak dekat sama. kehkehkeh.

caliph shuriken said...

cik nur..
yup, cmtu laa citernya ^^

caliph shuriken said...

fiza..
btul laa, nama fizzy dekat2 nama awk, hikk...

thomas said...

tak pernah tenguklah rancangan ni.

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy suka mimi dan mia ^^
himawari suka yang mana?
dengar shuriken jer. anak sedara tak minat ker

Edy Fee said...

sweet gle...comlel.....sesuai tuk yang suka natang co0mel

unsecretostory said...

Comel larh .. Suka juga karakter nie :D

Nisa Greennnpanda said...

suke gak ngan canimals nie.. gile kawaii la, hehe..

awk edit eh 1st pic tue caliph-kun? cun aa.. ^_^

wah, ade mention name sy tue, ngehehe.. XD nie msti nk kne terjah nie.. XD arigato!!!

-meeSUPERGIRL- said...

mee ad tgk.. Comel2 je. Dhtu wt lwk je kje.. Haha

caliph shuriken said...

thomas..
try laa tgk wktu tgh hari...

caliph shuriken said...

momoy..
ehh, mana ada nama mia.. ntah, sy x tau.. diorg gelak guling2 jaa bila tgk, huh...

caliph shuriken said...

edy..
budak2 kecik suka sgt laa semua ni ^^

caliph shuriken said...

fatennur..
ramai jgak suka canimals rupanya ^^

caliph shuriken said...

nisa..
yup, kawaii ne.. ehh, sy x edit pun pic tu..

arigatou singgah sana tadi ^^

caliph shuriken said...

mee..
yup, slalu wt lawak & wt semak kn, hikk...

dayteenlea said...

comel comel

aku eryati said...

comel aje canimals...hehehe..

caliph shuriken said...

dayteen..
eryati..

yup, mmg spesis comeii2 ^^

CikZaitul said...

awat tak hupdate lagik ??


miz ruha said...

tak sengaja tertengok canimals semalam...
macam tu rupanya cite dia...
kelakar... :D
layan je la sekajap...

shameel Iskandar said...

saya baru jer tau ni bila baca entry caliph ni..

.::: Princess MOMOY :::. said...

NIA
nak tulis nia jadi mia
huruf dekat2
dear ... nx week nak buat entri perfuem dear

caliph shuriken said...

zaitul..
blom puas hati edit draft, huh...

caliph shuriken said...

ruha..
tgk jgak rupanya, hikk...

caliph shuriken said...

shameel..
ramai jgak yg blom tau rupanya...

caliph shuriken said...

momoy..
hikk.. yer laa, tggu dapat perfume dulu ^^

Secrets of A Teenage Girl said...

comelnya kartun ni.. baru tahu kewujudan kartun ni.. nama dia pun comel.. semua comellah..hi3 ;)

caliph shuriken said...

yup, mmg spesis comeii2 ^^

Aida Omar said...

psssttt!! kalau nak tahu aida pun kaki tengok jugak citer nie.. hahaha.. suka leo hijau! ^^ comey je depa kadang2 kelakar.

caliph shuriken said...

oic, peminat canimals rupanya, hikk..
leon tu mmg best sebab bole invisible ^^

tirahzairi said...

skrng bnyk produk2 berdasarkan kartun kan...

caliph shuriken said...

actually, konsep cmni dh lama apply tapi sjak wujud internet smkin luas marketnya ^^

Yousof said...

Aku pernah tengok sekali kartun ni.. COMEL yang amat!! ;D

caliph shuriken said...

yup, klau diorg main kejar2 lagi comeii, hikk...

shuhadaothman said...

kenapa la shu x penah prsn wujudnye katun ni. haha. tapi serius comelll!

caliph shuriken said...

sy pun kebetulan dapat tau baru2 ni.. pada hal canimals dh lama wujud kt oversea, huh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...