Tuesday, December 6, 2011

40 novel thriller


assalamualaikum
konnichiwa minna san

sejak awal tahun plan nk publish en3 berkenaan koleksi novel
tapi hujung tahun jgak baru ada pluang sesuai *delay giler2 kn, huh..

dlm banyak2 genre, sy prefer novel thriller
misalnya, novel hatiku di harajuku..
jalan citer ada unsur japanese mmg menarik..
*first time sy tgk novel ni kt blog krole


kt bawah ni sebahagian koleksi novel sy
x bole beli banyak2 sebab xde ruang nk simpan..

klau still simpan rambut panjang.. 
agak2 bole apply jadi cover model novel x, hikk...


p/s: apa novel paling best yg korang pnah baca?

40 shuriken:

Norlida Ramli said...

hehee...
ala..sbb jln cite cm japanese kn..tu yg suka..hehe

ce try simpn rmbut pnjg..nk gak tgk muka rmbut pnjg.hehe

ida x suka bca novel..sbb pnjg..mls..haha...

caliph shuriken said...

yup, rasa mcm stay kt jepun jaa bila baca, hikk..
klau simpan rambut panjang, kena pikir rebonding plak nanti..
errk, novel ni pun sy blom abis baca tau ;p

Norlida Ramli said...

hehe..kalo sy suka bca permulaan ngn akhir je..wink2..haha..

aik..x abes bca lg?dh brapa lama bli tu? :p

caliph shuriken said...

klau cmtu awk msti suka baca sinopsis jaa kn, hukk..
yup, blom abis sbb baru2 ni jaa sy mula baca, beli awal tahun aritu ^^

tunz said...

mama dh baca byk novel n semua pun best..tpi yg terkini mama baca bertajuk 'Suamiku Sepupuku'karya Lyyn Allyna..memang best...mama amikmasa 4 jam jer baca cerita ni...ada 1 yg benar2 mengesankan "Inferior" kalau x silap karya norhayati berahim..sorilah kalau silap author tu...cerita Ramlee Awang Mushid byk jugak yg genre thriller...anak2 mama umu 10 n 12 suka lawak kampus dri gempaq starz...

faizlaster said...

x ske bace nobel..haha

el said...

ms solo bolo dulu rajin lah bc..kan feelin2 cinta..ofkoslah novel cinta..dah kawin n beranak pinak..non ado maso nak bc..even bc paper pun x hahahaha pemalaih

Puteri Kasih said...

nak pinjammmmm :P

baru semalam saya beli 3 lagi novel sebab ada book fair kat sini...bila ada novel dalam tangan...kerja lain mulalah terabai...hukhuk

krole said...

rasanya kalo caliph rambut pnjang...pergh!! trpaksa cari keja lainla model2 kat negara kita ni hehehe...mantap kan ceritanya caliph...suka bca ceta novel2 thriller ni~

blog-tips-kurus said...

Laksamana Sunan itu boifren saye. sekian..

khairul said...

sory bro caliph...aku ni mmg malas membaca la ..suka tertidoq

shida'R said...

xtahu kpe dari dlu mksudnye time skolah rendah smpai dah besar pnjg ni kalo bab mmbaca mmg failed! sbb tu kat rumah atau shida sndri xde novel dan sebgainya..xleh lah xtaw kpe..shida jns cepat mgntuk kalo mgadap ssuatu bnde lma2..

caliph shuriken said...

mama tunz..
oic, mama aktif baca novel rupanya..
sy x aktif sgt, baca novel2 tertentu jaa, slalu amik masa lama jgak nk abis baca satu2 novel, hikk...

caliph shuriken said...

faiz..
xpe asal suka baca en3 kt blog2 ^^

Wanie said...

sampai dekat setahun simpan entry ni?keke..dasyat caliph :D novel yg disukai mestila novel cinta cintun :)

caliph shuriken said...

kak el..
owh, cmtu ka.. alaa sambung laa baca balik, semarakkan lagi cinta suami isteri plak, hukk...

caliph shuriken said...

puteri..
banyaknya novel awk beli.. klau sy kt kinokuniya msti lagi byk sy beli, hikk...

caliph shuriken said...

krole..
siyes dulu sy simpan rambut panjang.. pastu rebonding sikit, hikk..
yup, novel tu mmg best ^^

caliph shuriken said...

cik tips..
pengakuan jujur giler2 ni, hukk...

caliph shuriken said...

khairul..
sy pun x rajin sgt bro, ikut free time jgak, hukk...

caliph shuriken said...

shida..
lebih kurang laa kita, slalu selesa bW baca en3 jaa.. klau beli novel pun amik masa lama bru abis baca, hikk...

caliph shuriken said...

fir..
yup, lama giler punya simpan, hikk..
awk mmg suka novel2 cmtu ^^

afzalsukasuki said...

hijab sang pencinta..sedap tajuk dia.amcm bro dh baca ke?

TiraPengemis said...

saya xminat baca novel...huwarghhhh.....sbb lmbat abes...hahhaa

kakchik@ella said...

KC dah lama habis baca novel hatiku di harajuku tu. best cerita dia. Thriller. siap terkejut2 lagi especially tang kepala keluar dari kotak. Hihi.

cik ungu said...

Tautan Hati

Scarlett O'Hara said...

Novel paling best pernah baca, kalau Bm Seorg Tua di kaki gunung.Kalau BI, Kehinde.Ada sesiapa simpan Gone With The Wind versi asal?

caliph shuriken said...

afzal..
tajuk menarik, cover pun ada style.. yup, dh baca tapi blom abis, hikk...

caliph shuriken said...

tira..
baca laa part by part.. klau baca cepat abis x best laa, huh...

caliph shuriken said...

kakchik..
oic, gud.. sy sengaja baca sikit2 dulu, huh...

caliph shuriken said...

cik ungu..
owh, suka baca tautan hati rupanya.. kt e-store sy ada jual jgak novel ni ^^

caliph shuriken said...

scarlett..
owh, nice.. tapi novel kehinde tu citer apa?
ermm, gone with the wind sy xde, huh...

marina anakcikbob said...

paling best mesti la ombak rindu.
kehkehkeh..

caliph shuriken said...

sblom kuar movie ombak rindu, siyes sy x tau ada novel ni.. erkk, rasa2 cmtu laa, huh...

anamizu said...

cik ana x prnah baca novel sbb takkan pernah bleh stay utk bc page by page..mmber2 pon dah ckup fhm..kalo nmpk je cik ana pegang novel,mmg depa rebut cecepat satgi konfem cik ana spoilt mood depa sbb sibuk cite ending novel tu kt depa yg blm smpai ke page last lagi..hahaha






luv,
cik ana

caliph shuriken said...

sy pun jarang2 baca novel, ikut sempat jaa.. owh, mmg laa rosak mood klau tiba2 awk trus citer ending, hikk...

.::: Princess MOMOY :::. said...

yeah... bro ramlee awang mursyid

caliph shuriken said...

minat baca novel jgak ka? hikk...

Tinta Lana said...

Alamak..ternampak entry ni kat link within,keh3.

Hatiku diharajuku..memang lain skit dri novel RAM yg lain..suka dgn ending die, last kapel tu dapat gak idup bhagia.

Kalau ditnya saye, sy nak je abgRAM smbg novel ni.hehehe

caliph shuriken said...

owh, linkwithin tu.. yup, mmg lain sbb ada unsur2 japanese ^^

klau sapa2 pun wt novel cmni mmg sy prefer beli, hikk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...