Wednesday, March 14, 2012

30 wordless wednesday: origami


assalamualaikum
konnichiwa minna san


hasil seni yg kreatif..
nampak simple tapi klau x sabar mmg x menjadi cmni, huh..


p/s: sesi update resume...

source: pic origami koi *google

30 shuriken:

Liyana Zahim said...

Cantiknyee! Dlu liyana tau buat satu origami je.. Burung jinjang tu.. Haaa btol ke burung jinjang? Erk..

caliph shuriken said...

owh, nice.. diorg panggil burung jenjang ^^

Puteri Kasih said...

wah cantik...perlukan kesabaran kan...saya tau buat yang crane tu je

caliph shuriken said...

yup, klau x kena gaya wt crane pun x jadi, hukk...

Azhafizah[フィザ] said...

kreatif betul..comel je tengok ^^

caliph shuriken said...

kawaii ne ^^

shida'R said...

caliph..origami ke tu?? nmpak real lah ^_^

caliph shuriken said...

yup, hasil seni origami ^^

-Incek Fik- said...

origami ker ni?


woww! serius cantik dan comel.


memang betul, kalau tak ada sikap sabar tyme nak hasilkan origami ni memang tak menjadi dia.. silap hari bulan kertas tu masuk dalam tong sampah jer nanti hehee ~

caliph shuriken said...

yup, origami ikan koi ^^

actually, nk wt origami guna kertas khas.. klau guna kertas biasa result pun biasa2 laa, huh...

miranadia said...

origami...i like. sampai sekarang belajar buat katak tak jadi2....

caliph shuriken said...

owh, try laa view tutorial online msti jadi laa katak tu, hikk...

NARDtheNERD said...

member opis pandai buat katak.. selalu bg kat i.. :)

caliph shuriken said...

klau cmtu byk laa nard bela katak kn, hikk...

Melati Qistyna's Mummy said...

akak ingat buat sendiri td...heee

akak kalau dpt buat brg jenjang pon jadi la, xyah yg susah2 ni.. smpi skang x lepas2 :D

caliph shuriken said...

klau nk menjadi guna kertas khas, baru best wt origami ni ^^

c'axoera ヅ said...

is sedang cuba memahami >_<

caliph shuriken said...

ok, part by part yer ^^

Tyntha Lana said...

kecik2 lu, kalau disuruh uat 5ketol origami, mesti yg jdi 1 jek.huhu. Seni yg ni mmg perlukan bnyk ksbrn,bru menjadi.

caliph shuriken said...

owh, klau x menjadi tu check balik kertas apa yg guna utk origami.. sbb diorg ni guna kertas khas, hikk...

Azmi Khan said...

origami.....
teringin nak wat tp tak pernah jadi....
hehe....

khairul said...

bro yg buat ker tu ?

caliph shuriken said...

azmi..
mula2 try yg simple2 dulu ok ^^

caliph shuriken said...

khairul..
x laa bro, hasil seni org lain ni, hikk...

blog-tips-kurus said...

ooooo.. guna kertas khas. patut saye buat tak lawo..

pelangi sepi said...

cantik jugak

caliph shuriken said...

cik tips..
yup, kertas khas ni lipat byk kali pun still x nampak sgt kesan lipatan, hikk...

caliph shuriken said...

pelangi..
hasil seni yg menarik kn ^^

misyamissyou said...

siyes ni origami? pandangan dr atas ni cm ikan real

caliph shuriken said...

yup, ni origami ikan koi ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...