Wednesday, September 19, 2012

64 beetle & iphone


assalamualaikum
konnichiwa minna san

sepatutnya sy nk publish citer ni aritu
tapi sy bg laluan utk citer super kawaii dulu, huh..

baru2 ni ada barang baik dalam market
rasanya ramai dh publish kt blog masing2 kn
xpe laa kt sini sy nk citer versi sy plak :)


mula2 sy nk citer pasal volkswagen beetle
sudah maju kumbang kiut ni..


kumbang versi terkini yg semakin stylo..


klau bumbung cmni drive awal pagi memang best..

waktu sy kecik2 dulu, family sy pnah beli keta bumble bee
kaler kuning.. terbaik punya kaler..


siyes kami pnah ada bumble bee cmni, hikk..

tapi korang jangan terkejut klau x jumpa enjinnya kt bonet depan
sebab enjin keta ni memang ada kt belakang, hikk..

kelakar plak dulu bila buka bonet depan nampak kelapa
*org utara mcm kami panggil nyiok, huh..
ehh, mana enjin keta ni? *waktu tu rasa tergamam 5 saat, erkk..


skrg sy nk citer pasal iphone 5 plak
baru kuar jaa latest version ni..


perbandingan antara 3 versi iphone..


the thinnest, lightest, fastest iphone ever..

macam ayat pancing jaa 3 perkataan grand tu
setakat ni sy suka2 tengok, blom plan nk beli..


p/s: update 2nd blog lagi...

source: pic vw beetle & iphone 5

64 shuriken:

-meeSUPERGIRL- said...

kalau nak dikejar semua neh mmg penat .. mengah neh mengah .. japgi kua yg cmane pulak tatau . haha

Mia Liana said...

memang pun ayat pancing ni.... kalau seperti memancing ikan kan best....

uiiii kumbang ni bukan sebarang kumbang, mahal sungguh hanya mampu pandang sahajalah... ;)

Fizah Ibrahim said...

Wah wah, bile laaa boley nak guna sume yg kat atas tu ea =)

caliph shuriken said...

mee..
tu laa, skrg compare dulu klau btul2 perlu bru pegi beli kn.. pasni kuar lagi nipis, lagi ringan ^^

caliph shuriken said...

kak mia..
yup, baik punya pancing kn, hikk..
kumbang ni mmg mahal, tgk brand laa ^^

caliph shuriken said...

sakura hime..
x lama lagi awk mampu beli semua ni ^^

Phat said...

the icon is back

caliph shuriken said...

yup, back with style ^^

shuhadaothman said...

agak2 ble dah tua nnti ad x cucu nk bagi free eh? haha

CikZaitul said...

makin canggih dunia ni..
kang beli baru , tetiba ade lak keluaran lagi baru...

acane lak kan..


tapi mmg kenan di hati, hage je tak agak2 ..kannnn

caliph shuriken said...

shu..
ntah laa, wktu tu mungkin iphone dh versi 100, hukk...

caliph shuriken said...

cikZaitul..
tu laa.. beli bila btul2 perlu jaa kn ^^

Cik Yaya said...

wuuuuu kumbng itam dlm pic tu mmg macho...hikhikhik..

ala...minat iphone ke en.caliph..?
hehe..yaya gune hp mura je..xmampu beli mahal2 ni..nti lau beli, beli lebih utk yaya ea..hahahaha ^o^

muhammad asyraf said...

semua berlumba-lumba nak nampak stylo di pasaran..

azie namico said...

untunglaaaa klu dpt satu wat koleksi, yelah dah ader isung nak jugak tambah ipun...weeee !

p/s:-update jgn x update

caliph shuriken said...

yaya..
kumbang itam mmg macho.. skrg tpaksa minat tgk iphone jaa sbb mahal sgt, erkk.. awk ingat sy beli susu kotak nk suruh beli lebih, hukk...

caliph shuriken said...

asyraf..
yer laa, setiap company nk jaga imej diorg ^^

caliph shuriken said...

azie..
klau dapat wt koleksi, make sure guna sepenuhnya ok, hikk..

baikk, byk lagi nk update nanti ^^

Puteri Kasih said...

suka kumbang yg latest edition ni..very kiut..hehe

iphone tu plak...tengok je dulu...tunggu version yang akan datang plak..hehe

Sop Nama Saya said...

teringin nak try iphone 5 :)

Nisa Greennnpanda said...

lame dok b'tapak kat sni, br now nk komen..hoho.. XD ade hal yg myeru kat fb, lalala~..

wah, beetle, iphone.. xmampu3, sobs.. T_T kalo leh nk mini cooper, haha.. XD

tirahzairi said...

tirah suka vw....oyeayhhhhh..hihi....
hp? hurmmmm, bersepah skunk kan...

Fiza Suhaimi said...

en caliph orang utara rupanya ^^ tergelak sensorang baca pasal bumble bee caliph.. hehehe.. memang menyengatlah si kumbang hitam tu..

fiza guna hp ketul je.. tak mampu nak beli lagi.. hanya mampu nengok je laa.. eheheh..

caliph shuriken said...

puteri..
yer laa kn, semua tu barang mahal, huh...

caliph shuriken said...

sop..
klau mampu beli laa satu ^^

caliph shuriken said...

nisa..
x prasan plak, hukk.. wahh, lagi dasat mampu mini cooper ^^

caliph shuriken said...

tirah..
oic, keta vw lawa kn.. yup, skrg mcm2 hp ada kt luar, huh...

caliph shuriken said...

fiza..
yer laa ^^
dulu bumble bee mmg cmtu.. sama laa sy pun suka tgk semua tu jaa, hikk...

Yousof said...

Waah cool la family kau pernah ada bumble bee tu.. Sekarang sudah bertukar milikkah??


Semakin maju, semakin bertambahlah panjang iPhone tersebut.. hihi


ayut said...

teknologi skrg...tak tkejar dibuat ye dh :)

caliph shuriken said...

yousof..
yup, kami pnah ada bumble bee dulu.. dh lama jual keta tu, huh..

sy pun nk tgk brapa panjang iphone bole pegi, hikk...

caliph shuriken said...

ayut..
yer laa kn.. ramai2 kita tgk jaa ^^

jaakechik said...

sonok nya kalo dapat sume tu kan...hehehe...

caliph shuriken said...

lebih drp seronok kn, hikk...

Aida Omar said...

Aida suka kereta tu.. agak2 bila la rezeki nak pakai. ahakz.. Iphone belum sempat beli lagi dah keluar yg baru.. huhu.

caliph shuriken said...

klau keje lebih 5k sebulan ada pluang pakai keta mahal tu, hukk..
tu laa, sempat tgk jaa iphone tu kn ^^

SYAH'IZZAT said...

aku kalau boleh nk dua2 :D haha

Errah said...

dua2 ni boleh than harga..kalau dpt 1 tu syukur sgt dah..hehe

caliph shuriken said...

ijat..
klau mampu, amik laa, hikk...

caliph shuriken said...

errah..
yup, mmg mahal ^^

Nurulee said...

Smart jugak kumbang tu kan? hiks =D

thomas said...

i phone dulu kata org batery tak tahan lama,kali ni tak tahu apa pulak.

the malay male said...

VW baru tu mmg menjadi idaman ...... Dan sentiasa akan jadi idaman sebab takkan mampu beli punya... Huhu

shidaR said...

woooow beetle BE shida tu hihihi :)

caliph shuriken said...

nurulee..
yup, nampak smart kaler itam kn ^^

caliph shuriken said...

thomas..
pnah jgak dgr org ckp cmtu.. apa2 pun, bergantung kpd brapa lama kita guna setiap hari, huh...

caliph shuriken said...

bro..
ramai yg bkenan tu.. so, jom ramai2 kita tgk saja, hikk...

caliph shuriken said...

shida..
wahh, congratz.. lagi gumuk tabung shida kn ^___^

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Awak..mana leh guna bumble bee tuk kumbang kiut awak nih..itu nama khas tuk robot ksygn saya larr..grrrrrr..hehehe.

oo..jadi..awk pernah bergoleng2 dalam kumbg kiut la ea?? Skrg, pa jadi sma dgn kumbang kiut tu?

Seingat sya..saya takat prnh tgk versi lama kumbg ni kat kmpg..zmn kanak2..tak prnh naik..

Saya pun plan nak beli iphone la..teringin..tpi belum terdesak..takpa..tunggu iphone 12, hak3.

Cik Yaya said...

hehe..alorh guro je... ;p
nk bg susu kotak pon bole..yg ari tu..dutch lady..nak strwberry ea..bnyk sikit..haha

caliph shuriken said...

lana..
wslm.. mana sy tau awk bela robot, hukk..

yup, tapi kumbang kiut yg versi lama laa.. kami dh lama jual bumble bee tu..

sy pun tingin iphone tapi x penting sgt wt masa ni.. so, join awk laa tggu iphone 12, hikk...

caliph shuriken said...

yaya..
klau cmtu nanti sy kurier satu dozen susu kotak stoberi ^^

NasZ said...

teringin nak beli iPhone 5 tu. tapi fulus plak takde. huhu.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

.::: Princess MOMOY :::. said...

wah dah ada 2nd blog yer
ni mesti adas nuff nih
=)

Donny Ien said...

iphone terbaik la.. nak beli satu

caliph shuriken said...

nasz..
terpaksa kumpul duit dulu laa cmtu ^^

caliph shuriken said...

momoy..
dh lama ada 2nd blog tu.. tapi x letak nuff pun, huh...

caliph shuriken said...

donny..
beli laa klau berkenan ^^

ch000tz axoera ヅ said...

hahaha like both!

caliph shuriken said...

gud for u ^^

etuza said...

apa khabar? harap dapat hadiah tu ya..

caliph shuriken said...

sihat.. insyaAllah ^^

Secrets of A Teenage Girl said...

dah mmpu nnti baru boleh beli.. skrg ni mmpu tgk2 je dulu..hehe

caliph shuriken said...

sama laa kita, mampu tgk jaa, hikk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...