Saturday, March 12, 2011

42 impak tsunami


assalamualaikum
konnichiwa minna san

sinambungan en3 skala 8.9






gabungan gempa bumi & tsunami yg melanda Jepun..
impak yg amat besar berlaku sekitar Asia..

based on video, korang bole tgk sendiri impak tsunami tu..
ombak tsunami dgn mudah menghanyutkan semua 
yg ada di sekitar laluannya..



p/s: smoga kita dlm lindunganNya sentiasa..
amin...

42 shuriken:

Anisa Hang Tuah said...

adakah suatu petanda..?
hari jumaat :|

caliph shuriken said...

sjak beberapa tahun yg lepas.. turutan peristiwa besar berlaku pd hari jumaat...

Khairi said...

nasib baik tak sampai Malaysia..semalam ada sumber cakap, impak tsunami ni, mugkin sampai malaysia..Alhamdulillah tak sampa malaysia..:)
apa2 pun, takziah kepada mangsa tsunami kali ni..

http://ayieslife.com

anamizu said...

tanda2 kiamat sudah dekat..
subhanallah T__T

caliph shuriken said...

ayie..
tp kesan smpai area sabah.. apa2 pun, smoga keadaan di jepun smkin pulih...

caliph shuriken said...

anamizu..
sjak akhir2 ni pelbagai tanda2 kiamat sdah kuar...

kiterkitikitu (xDer) said...

semoga dijauhkan dari bencana & malapetaka (amin)

Recently: tsunami di jepun ~ update photo terkini

caliph shuriken said...

amin...

$hakirShafiee™ said...

allahuakbar.. moga allah pelihara kita..

caliph shuriken said...

hrp begitulah, amin...

Mia Liana said...

amin... takut betul...

caliph shuriken said...

kak mia.. sy gerun tgk video tu...

.::: Princess MOMOY :::. said...

sana ada loji nuklear plant tu
Dia kata saya cantik TAPI saya..."
Pembunuh anak kucing wanita mohon maaf kepada rakyat Malaysia"
ORI-KESHI | Kawaii Eraser Maker"

mizzapple said...

semoga kita dijauhkan dari bencana.
takziah pd mangsa yg terkorban.

marina anakcikbob said...

bersyukur la kita hidup aman kat malaysia jauh dari segala bencana..

caliph shuriken said...

dear..
kemusnahan cukup teruk.. tambah lg dgn loji nuklear tu.. wktu2 cmni bantuan drp luar amat diperlukan...

caliph shuriken said...

cik epal..
smoga kita dlm lindunganNya sentiasa...

caliph shuriken said...

marina..
bsyukur dgn setiap pemberianNya...

cik ayin said...

moga dijauhkan malapetaka ni..aminn

caliph shuriken said...

amin...

Misz-sakura said...

dasyatnya huhu... mudah2an kita semua dlm lindunganNya... =_=

Dhia Delisha said...

Takut n simpati dhia pd yg terjadi... pastu tmbhn skrg nie ade lak ura2 kata yg thn 2012 tu... mtk la kite dijauhkan dari malapetaka tu... semoga malaysia dalam lindungan NYA. amin.

caliph shuriken said...

sakura hime..
amin...

caliph shuriken said...

dhia..
smoga kita dlm lindunganNya sentiasa, amin...

-Incek Fik- said...

Tergamam tengok video tu.. itu baru sikit Allah nak tunjuk. Cube kalo hari kiamat nanti..
Renung² dan fikirkan bersama..

caliph shuriken said...

btul.. ni bru tunjuk sikit tp impak tsunami ni cukup dasat...

a n a s t a s y e a said...

Nasib baik Malaysia tak kena !

anastasyea's latest post .. Atlantis: Kota Kristal | Pencarian bandar purba yang hilang dalam satu hari satu malam

caliph shuriken said...

syukur kita masih dlm lindunganNya...

emieysandra said...

tgk video tu, sgt dashyat kan..
moge kita dalam lindungannya.amin.

caliph shuriken said...

amin...

NARDtheNERD said...

hmm.
takutnyaaaa.
semoga kita sentiasa dalam lindungan Nya. :)

caliph shuriken said...

hrp begitulah, amin...

.::: Princess MOMOY :::. said...

Pray for Japan
ORI-KESHI | Kawaii Eraser Maker"
Cara Test Kualiti Keyboard Komputer Korang"

alexa yussida said...

semoga kita amik ni sbg pngajaran..Allah masih syg hambaNya sbb tu Dia keep on giving us a sign so that we can start our taubah..wallahuallam..~

caliph shuriken said...

dear..
smoga keadaan di jepun smkin pulih...

caliph shuriken said...

yuss..
pengajaran utk semua hamba2Nya yg msih hidup di muka bumi ini...

zureen said...

haah. kesan sampai sabah. tp taklah teruk sangat. buat masa ni takde pun ribut kuat. hoho.

caliph shuriken said...

oic.. kwn sy kt sabah pun ada ckp cmtu...

Qaseh dalia adelia said...

hurmm dunia dah hampir ke alam kemusnahan huk2

caliph shuriken said...

apa2 saja bole berlaku skrg ni...

... said...

as salam..
memang menakutkan..moga apa yang telah berlaku, membuka mata rakyat jepun untuk menerima Islam..

ameen..

jika berminat, datang ziarah ya =)

Isu kahwin, siapa ambil peduli? mai tengok sini

caliph shuriken said...

wslm..
jika Islam diamalkan dgn cara yg betul oleh penganutnya.. pasti penganut agama lain dgn mudah menerima Islam, amin..

selamat beramal ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...