Wednesday, March 30, 2011

40 hayabusa di taman sakura


assalamualaikum
konnichiwa minna san

skrg semua nk cepat..
jalan cepat.. makan cepat.. balik umah cepat..
yerlaa sbb x sabar on lappy nk blogwalking kan..
x kisah laa apa2 pun asal korang hepi :)

kali ni nk citer pasal bullet train kt Jepun..
kt sana diorg panggey shinkansen
sejak tahun 1964 diorg dh mula guna shinkansen ni..
mmg laju dia gerak.. tapi skrg ni ada model yg lagi laju.. 

diorg panggey hayabusa


kiut muncung dia mcm ikan lumba2

actually, hayabusa dilancarkan x smpai seminggu 
sebelum kejadian tsunami melanda Jepun tempoh hari..
disebabkan tu sy simpan kjap citer ni.. 


ok laa dh lama simpan.. 
skrg dh tiba masa utk teruskan citer hayabusa..



apa yg best dgn hayabusa ni?
kelajuan max dlm 319 km/j
hanya perlu 3 jam utk jarak perjalanan sejauh 676 km

klau layan nyanyi buai laju2 wktu naik hayabusa ni..
confirm yg ni x smpat nk buai sedar2 dh sampai destinasi korang..

klau ada kt sini bole jalan2 dlm area semenanjung balik hari..
bekfas kjap kt utara.. pastu lunch kt selatan.. 

layan dinner kt pantai timur..
sapa nk ikut?



ni shinkansen model terdahulu

view sini utk artikel hayabusa kt harian metro tempoh hari..



p/s: skrg musim bunga sakura..
ada x pengantin baru yg plan gi honeymoon musim cmni?



source: semua pic (http://www.google.com.my)

40 shuriken:

zakiah said...

: teringin nak pi holiday sane :'(

Misz-sakura said...

SAKURA !!!! Sakura no hana kan skg huhu, best nyaaaa laa =(

Bulan said...

mmg sgt minat jepun ek awk nie?eheee sume entri pasal jepun.

caliph shuriken said...

zakiah..
klau cmtu kumpul wit byk2 ok ^^

caliph shuriken said...

sakura hime..
yup, skrg musim bunga sakura ;)

caliph shuriken said...

mulaan..
drp kecik mmg folo jepun.. tu psl jadi cmni, hikk...

Wanzi said...

nak juga rasa naik keretapi laju ni... bila agaknya?

Arneza said...

macam best je HAYABUSA ni..rasa2 kalau kat KL ada ni..org tak pakai kete lg pegi keje kan..

caliph shuriken said...

bro..
rsa lambat lg klau nk tggu hayabusa kt sini.. klau nk cpat kna gi jepun ^^

caliph shuriken said...

arneza..
klau ada hayabusa ni.. x org kL jaa naik.. org negeri lain pun nk naik jgak.. stakat ni jarak plg jauh & cpat smpai yg ada kt negara kita, naik shuttle train antara kL sentral & ipoh, hikk...

diana said...

ada ke yang berani nak pi dalam masa terdekat ni>??
hehehhe

caliph shuriken said...

klau ada yg dh lama plan rsa diorg berani tu, hukk...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

canggih la jepun ni..teknologi dia mmg best.dan saku mmg cantik

caliph shuriken said...

teknologi dh maju kt sana.. diorg mmg usaha sungguh2 klau nk berjaya.. apa2 pun musim bunga sakura mmg best ^^

shida saje said...

fuh boleh tahan gak train tu tapi skg mcm2 blaku kat jepun tah mcmne pggunaan dia..

caliph shuriken said...

bullet train ni latest model.. ikut keadaan smasa mungkin penggunaannya dihadkan utk sementara wktu...

NARDtheNERD said...

uuiii lajunya,
boleh balik penang selalu la i.
hehe.

caliph shuriken said...

x stakat balik penang slalu.. nk keje kL ulang alik penang pun bole, hikk...

Mustaffa Khairul Azzam said...

jom wat trip g sne nak???haha..boleh naek ini train :)

Cik Yana said...

Bagi offer ke Jepun ke? Tak nak honeymoon, tapi nak gi jadi sukarelawan. Hee~

Entry terkini: Happy Birthday Superman!!! :)

caliph shuriken said...

bro..
bole tapi tiket bullet train ni kategori business class, mahal ar.. apa2 pun kita kumpul wit dulu, hukk...

caliph shuriken said...

yana..
x kisah apa2 pun.. klau byk wit kita gi ramai2 best ni ^^

aReTikZ said...

Kalau sekrang pi sna.. berfikir dowh ~ ahakz..

caliph shuriken said...

rsa cmtu laa, kurang meriah musim bunga sakura tahun ni sbb kes bencana bulan lepas kn...

blog-tips-kurus said...

dengan hayabusa, time raya mesti dah tak jem! ^_^

caliph shuriken said...

mmg x jam tapi kna sedia wit byk2 sbb harga tiket kategori business class, hukk...

senyumSOYA said...

adik baru shinkansen~ hehehhe..

hajimemashite...

caliph shuriken said...

tu laa.. sbb adik bongsu so muncung dia plg kiut kn, hukk..

hajimemashite ^^

akri zary said...

jepun berkali2 kedepan maju dari Malaysia dari segi teknologi...tapi malaysia berkali2 kedepan dari jepun dari segi korupsi...haha

caliph shuriken said...

korupsi ni kt mana2 pun ada.. x kira laa apa keadaan negara tu skali pun, huh...

-Incek Fik- said...

Wahh! Memang cantik la gambar bunga sakura tu.. Cun giler~

caliph shuriken said...

arigatou bro singgah sini.. tapi bro gi olidei lagi best kn ^^

nuriz said...

wow dasyat bullet train diaorng ni

caliph shuriken said...

teknologi diorg dh maju.. klau guna ke arah yg btul cmni mmg best kn ^^

Pirate said...

indahnya...

caliph shuriken said...

klau cmtu nti plan olidei kt jepun ok ^^

perondajaketbiru74 said...

hayabusa tu maksud laju ker bro? superbike pun ada nama hayabusa jgk..

caliph shuriken said...

hayabusa = falcon (sejenis helang kecil)

bro, diorg letak nama hayabusa sempena kelajuan helang ni terbang ^^

profmie said...

wah..ini yg model bru kn..canggih jg yg ni..bile ar dpt g sne..

caliph shuriken said...

yup, latest model.. kumpul duit byk2 bole laa olidei sana ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...