Friday, April 29, 2011

18 nasib nasi lemak


assalamualaikum
konnichiwa minna san

aritu tgk berita kt tv & baru2 ni ada baca harian metro mengenai
punca utama masalah obesiti di kalangan murid sekolah di bwh tajuk
15 jenis makanan larangan

sy quote intro yg tertulis kt dlm tu..

"Kementerian Kesihatan menyenaraikan 15 jenis makanan & minuman yg dilarang utk dijual di kantin sekolah bagi menjamin kesihatan murid selain mengelakkan berlakunya masalah obesiti di kalangan mereka."


lawak laa bila nasi lemak dikatakan punca obesiti.. 
weii, apa salah nasi lemak tu.. msti geng nasi lemak susah ati 
sbb kena tuduh cmni, huh..

klau makan byk tapi malas nk bersenam mmg confirm masuk kategori obesiti.. ikut logik klau kita makan & minum pd kadar yg sederhana x mungkin berat badan kita naik melampau..


 sebenarnya byk faktor lain yg menyebabkan masalah ni berlaku..
skrg ni x pasal2 pengusaha kantin kna kurangkan stok nasi lemak tu.. tapi apa2 pun budak2 sekolah still bole beli apa yg diorg suka 
kt luar kn..


p/s: sori lmbat publish en3 ni sbb bz dgn event...

source: pic nasi lemak (http://www.google.com.my)

18 shuriken:

Abu Luqman said...

salam..kesian kat mak cik jual nasi lomak ye...

Misz-sakura said...

Huhu, tetiba plak jadi makanan larangan kan. Eh sedapnyaaa nasi lemak tu, tingin plak eheee

Bulan said...

xpasal2 nasi lemak kne.cikedis,aiskim,jajan x de plak nk ckp.

caliph shuriken said...

bro..
wslm.. yup kcian kt depa kn, huh...

caliph shuriken said...

sakura hime..
nk ka nasi lemak tu? jgn malu2 kucing, amik ar cpat terbaik dari ladang uncle google, hikk...

caliph shuriken said...

mulaan..
nasi lemak kna dulu.. yg lain2 tu bakal jadi makanan larangan x lama lagi.. baik mulaan beli stok jajan awal2 ;p

ciksufi said...

i makan nasi lemak hari-hari tak obes pun..Budak-budak bukannya nak makan banyak sangat pun..tak logik..tah apa2

Misz-sakura said...

Haha, xpe2 sat lg sy p beli naaa.. =P

caliph shuriken said...

cik sufi..
btul tu x obes kn.. nama jaa nasi lemak tapi x mcm makan lemak berkilo2, huh...

caliph shuriken said...

sakura hime..
klau beli b4 tgh hari uncle google bg diskaun 50% ^^

tehr said...

peminat nasi lemak pun ramai yang kurus melidi
hehe

caliph shuriken said...

btul tu, hikk...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sian nasi lemak...sian penggemar nasi lemak juga.hehe..

LM mkn nasi lemak smgu sekali.dulu tak obes la pulak.

caliph shuriken said...

tu laa kcian kt nasi lemak.. mmg x salah nasi lemak pun, huh...

perondajaketbiru74 said...

marahkan nyamuk kelambu dibakar.Govt tk nak buat research main terjah jer buat keputusan sungguh tidak educated drg ni nama jer menteri tapi otak kosong

caliph shuriken said...

btul bro.. diorg mmg cmni, bila dh kecoh bru sibuk nk bg idea ni, idea tu.. menteri tu mcm ada agenda lain jaa, nk bg line biz dia msuk agaknya, huh...

Ain Zulaikha said...

aloooo nasi lemak sedap what, selalu sangat beli nasi lemak kat sekolah dulu2..

caliph shuriken said...

mmg sedap ar.. mkn byk2 lagi best kn, hikk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...