Sunday, June 26, 2011

56 ada apa dengan botol mineral


assalamualaikum
konnichiwa minna san

last week balik keje terpandang skali lalu satu botol 
kt meja luar umah.. biasa laa juz botol mineral..
uikks, rasa mcm x puas hati pandang skali..
rasa nk pandang lagi sebab...


korang tgk sendiri apa yg unik kt botol ni..

dh nampak apa yg unik?
nk tau knapa jadi cmtu?
jom layan sembang kt comment, hikk...



56 shuriken:

Mia Liana said...

uikkkk! dalam botol ada botol? confius2..

Wanie said...

hukhukk..
dlm tu ad botol air yg lain kan?
sapela letak tu?

Mrs.Yie said...

aik?dua dalam satu?ni betul2 ke?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam..
uik..camner leh ada botol lagi dlm botol tu?

harrazdani said...

dalam botol ada botol....;)

Belalang Hijau said...

awat dia jd lagu tu? :)

caliph shuriken said...

kak mia..
kali pertama tgk pun sy rasa cmtu, hukk...

caliph shuriken said...

fir..
yup, skali tgk nmpak cmtu laa.. ayah sy wt cmni msti ada sebab, hikk...

caliph shuriken said...

kak mimi..
btul laa tu, x silap tgk ^^

caliph shuriken said...

sis LM..
wslm.. citer cmni, bila nk mudahkan satu keje, ayah sy akan pikir cara kreatif..
asal 2 botol, salah satu tlah dikerat separuh & satu lagi botol yg ok.. botol yg separuh tu juz letak direct atas botol yg ok.. so skali imbas nmpak mcm botol dlm botol.. kegunaan yg separuh tu sbagai corong isi minyak wktu kecemasan ^^

caliph shuriken said...

harrazdani..
yup, kali ni kita citer pasal botol jaa, hukk...

caliph shuriken said...

belalang..
ni hasil keje kreatif ayah sy ^^

Misz-sakura said...

Ohh, camtu ke rupanya. Wah, kreatif bebenor ayah caliph ^^

CikFF said...

cane wat tuh..? huhu

caliph shuriken said...

sakura hime..
juz ubahsuai apa yg ada di sekeliling kita ^^

caliph shuriken said...

ff..
scara ringkas, ada 2 botol.. salah satu tlah dikerat separuh & satu lagi botol jgn wt apa2.. botol yg kerat separuh tu juz letak direct atas botol yg ok tu.. so kita dh create corong isi minyak, hikk...

beLLa said...

baru nak tnye, slmt dah di explain dalam komen. ;p menarik2. ^^

Liyana Zahim said...

Eh cane ley jd cengitu? Jakun sebentar..

Cik Azizah said...

oooo betol antara botol..ape motif ayah caliph buat gitu?

shida'R said...

uihh dashat nye..kpe ade dua plak nih huhu^^

caliph shuriken said...

bella..
arigatou sudi singgah sini ^^

caliph shuriken said...

liyana..
first time tgk pun sy rsa cmtu, bila tgk lama2 bru paham.. botol luar tu dh dikerat separuh & menjadi corong isi minyak.. botol dalam tu juz support bentuk corong supaya x rosak, hikk...

caliph shuriken said...

jijah..
ada kecemasan aritu.. so botol tu dh dikerat jadi corong isi minyak, huh...

caliph shuriken said...

shida..
seperti yg sy explain kt atas.. botol yg satu tu dh jadi corong isi minyak & satu lagi utk support bentuk corong supaya x rosak ^^

CikFF said...

uhukkkk!!! rupanya.. :D

caliph shuriken said...

singgah check jawapan ek, hikk...

Benrauf said...

senang jek. :D
potong satu botol, letak atas botol satu lagi.

caliph shuriken said...

yup, semudah tuu.. tapi klau wt dgn teliti akan nmpak botol dlm botol, huh...

Echin Nadiossa said...

aik amazing,hahaha

cik sakura said...

menarik dan juga kreatif..tapi sekali imbas nampak mesti pelik kan..hee

NuSaNa NoSa 91 said...

ahahahaha~ mcm tu rupanya.. wat saspen je.. ^_^

caliph shuriken said...

echin..
skali skala nk wt kreatif ^^

caliph shuriken said...

sakura..
klau tgk skali imbas mmg nmpak cmtu, hukk...

caliph shuriken said...

keen..
x slalu kuar en3 cmni kn ^^

gettop said...

wow blog keren,Followers (950) follow balik ya.

diana said...

bawah dia dah di tebuk..kan??

zureen said...

macam mana nak buat tu? haha

Affan Ruslan said...

ni mesti potong bawah die ni kan? haha

btw, ada gak seni camni, ada kapal dalam botol kaca, pnh tgk?

caliph shuriken said...

gettop..
arigatou sudi singgah sini ^^

caliph shuriken said...

kak diana..
satu botol tu dh kerat separuh, so jadi mcm corong.. satu lagi biar mcm biasa ^^

caliph shuriken said...

zureen..
mcm sy explain kt kak diana tu ^^

caliph shuriken said...

affan..
yup, kerat separuh jaa biar jadi mcm corong, hikk..

sy pnah tgk kapal dlm botol.. tapi susah nk wt sbb kna fokus giler2 nk susun design kapal dlm tuu ^^

eikieyn said...

cayalah ayah caliph. :D creative.

lagenda said...

wah...pandai gak caliph buat trick yek?? kerat bontot botol tu rupanya..hihihihi

NARDtheNERD said...

kenapa buat botol tu macam tu caliph?..
:)

caliph shuriken said...

eikieyn..
klau x terpandang botol tu aritu sy pun x sangka tu hasil kreatif ayah ^^

caliph shuriken said...

mak lagenda..
tu hasil kreatif ayah sy laa, hikk...

caliph shuriken said...

nard..
botol yg separuh tu corong utk isi minyak wktu kecemasan.. so x laa minyak tumpah merata2 & kotorkan keta ^^

Mia Liana said...

oooo baru faham.... hehehe...

caliph shuriken said...

owh.. singgah check jawapan ek ^^

alif haris said...

alamak cmne tu ? haha

emieysandra said...

kreatifnye ayah caliph, huhu~

caliph shuriken said...

skadar ubahsuai apa yg ada di sekeliling utk kgunaan harian ^^

caliph shuriken said...

alif..
mcm sy explain kt atas tu ^^

perondajaketbiru74 said...

memang kreatif bro...ni nak letak kat motor or keta hehe

caliph shuriken said...

ikut sesuai bro.. asal minyak tu nti x tumpah merata2, hikk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...