Friday, March 22, 2013

27 alhamdulillah


assalamualaikum
konnichiwa minna san



Ya Allah, alhamdulillah..
Engkau kurniakan aku kehidupan serba sederhana..
sentiasa jauhi aku sesuatu yg mewah sempurna..
jika tidak, sudah pasti aku menjadi seorang yg x pernah cukup 
dengan nikmat dunia sehingga terlupa urusan dunia yg satu lagi..


p/s: susah jgak nk cari calon isteri, huh...

27 shuriken:

Cik Nur™ said...

Yup..
Nukan senang mahu cari yang buta, pekak dan bisu....

apapun, Nur doakan yg terbaik buat shuriken... :)

caliph shuriken said...

arigatou atas doa awk tuu ^^

Azie Namico said...

alhamdulillah !hehehe...semoga rezeki bertambah caliph !

susah ker cari calon isteri ! ahaks

caliph shuriken said...

aamiin ^^

yup, susah sgt2, hukk...

diana said...

pelan2...:)

caliph shuriken said...

kakak.. rasa dh abis pelan2 ni, huh...

Azhafizah Md Nor said...

alhamdulillah..sentiasa bersyukur..alah,jangan mengeluh..insyaAllah semua baik baik je kan..jodoh itu ditangan Allah..sabar ye.

Tinta Lana said...

Hahaha, klaka komen balas awk pada kak diana, hehehe. ish, knapa la sy rasa asyik nk tergelak je hri ni, eeeiii.

Awk, tak leh pelan sgt..umur meningkt..erkk,hahaha. Tapi..org laki no hal. Kalau dah berusaha cari, mesti satu masa nanti bidadari dunia awk dtg juga..kan kan

Betul kata awk. Sy salu terpikir, knapa la sy tak kaya, popular ke..tpi bila pkir dlm2, sy rasa, kalau sy ditempat kaya,popular tu. jgnkn urusan akhirat leh terlupa, urusn dunia pn caca merba jadinya. Bukan senang sbnrnya nak handle mewah smpurna tu.

krole said...

bersederhana itu adalah lebih baik..huhu...eh? caliph...bunyi cam nak cari calon isteri jew tu..ce cete2~

khairul hassan said...

bro Caliph..sorry lama x singgah

Sop Nama Saya said...

ada jodoh x kemana :)

thomas said...

susah nak jumpa?mungkin belum time lagi,nanti jodoh akan muncul depan mata.

Diari Si Froggie said...

Amin.. hidup bersederhana yang paling bagus :)

caliph shuriken said...

lana..
awk mmg suka gelak2, kn :p
dh lama sy tggu siapa laa bidadari dunia yg bakal datang tu, huh..

bgus laa awk paham maksud en3 sy ni ^^

caliph shuriken said...

krole..
harap2 cmtu laa ^^
klau dapat cari sorang bgus jgak kn, hikk...

BUNDA a.k.a KN said...

Alhamdulillah...

Koding said...

Semoga berjumpa dgn idaman kalbu tersebut ...

caliph shuriken said...

fiza..
insyaAllah ^^

caliph shuriken said...

bro..
no problemo, sy pun lama x bW, huh...

caliph shuriken said...

thomas..
segalanya mungkin ^^

caliph shuriken said...

sop..
insyaAllah ^^

caliph shuriken said...

koding..
arigatou utk wish ^^

caliph shuriken said...

aida..
insyaAllah ^^

Shida Radzuan said...

agak2 lah kan siapalah bakal mgisi hati si caliph ni ^_^

psssstt..blogger juga ke? jeng..jeng..jeng..hehee :p

caliph shuriken said...

ntah laa, shida.. yg pasti blom jumpa calon, huh...

IntaNBerliaN said...

sabar ye caliph.. kdg2 jodoh akn dtg bila time kita xmencari... eh, tu untuk kak ina la.. utk org lain, xtau la.. hihii

dulu, kak ina pnh terpikir yg kak ina ni akn kawen or x sebenanrnya.. sbb kak ina bkn jenis keluar merayau tu.. kak ina dulu lebh suka, g keje, balik umah duk umah je.. kalau nak kuar, mesti dgn family or sedara mara.. kalau dgn kawan plak, mesti kene gtau mak, kwn yg mana satu...

last2 upenya kawen gak.. tu pun sbb org kenalkan.. hahhahhaha

caliph shuriken said...

kak ina..
insyaAllah.. yer laa kn, kdg2 bila x pikir apa2 mcm mudah datang jodoh tu, huh..

tapi zaman skrg ni ramai jaa kuar merayau.. agak susah nk cari jenis dok umah mcm kak ina kn ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...