Saturday, April 13, 2013

31 pesanan seorang ustaz


assalamualaikum
konnichiwa minna san



jangan sedih jika kamu x terkenal di kalangan penduduk bumi..
tapi patut sedih jika kamu x terkenal di kalangan penduduk langit...


p/s: gud luck utk exam PTD, kak mia :)

31 shuriken:

Cik Nur™ said...

yup..betul tu...
terfikir sejenak bila baca entry ni....

terima kaseh sekali gus mengingatkan Nur....

caliph shuriken said...

sy pun terpikir kjap bila kali pertama dgr pesanan cmni aritu ^^

Shida Radzuan said...

mendalam maksudnya tu :)

caliph shuriken said...

yup, ada maksud tersurat & tersirat ^^

Etuza Ezawarna said...

terus muhasabah diri lepas baca, masih ingat blog saya ke...)

Azie Namico said...

kalau terkenal dengan kedua2 nya sangat lah mulia seseorang penduduk di kalangan itu...tapi mungkin kah?

shameel Iskandar said...

Btul tu caliph. Ramai org mengejar populariti di dunia ni dan berusaha mewangikan namanya di pentas dunia. Tapi sayang dia tidak dirindui oleh para malaikat.

.::: Princess MOMOY :::. said...

salam dear caliph.\
baru ada kesempatan lawat blog. \
baru abes busy

diana said...

biklah ustaz..eh!!

Koding said...

Atas sebab itu kita patut berusaha melakukan sesuatu....,
beribadat, menuntut ilmu, melaksanakan suruhan Allah, melaksanakan sunah Nabi SAW ... agar kita dikenali oleh penduduk langit ...

Nira said...

btul..maksud y sgt bmkna =)

Diari Si Froggie said...

wasalam.. jika terkenal di bumi tidak semestinya terkenal disana nanti :) Good luck jugak buat kak mia..

khairul hassan said...

sungguh dlm maknanya Caliph

caliph shuriken said...

azie..
klau dapat kedua2nya mmg bertuah laa.. tapi sgt2 rare kn ^^

caliph shuriken said...

shameel..
yup, setiap org perlu buat pilihan & tahu ending setiap pilihan tersebut kn...

caliph shuriken said...

aida..
yup, majoriti cmtu laa...

caliph shuriken said...

khairul..
ada yg tersurat & tersirat ^^

Mia Liana said...

baru sempat sampai sini... wah siap sebut kak mia lagi... thanks ya caliph.

susah jugalah nak jawab. janji jawab. soalan matematik tu kelam kabut nak kira huhuhu... esei ok la boleh goreng.. heheh apa-apa pun tunggu result nya nanti. yang penting dah cuba jawab sebaik mungkin...

Tinta Lana said...

Salam.

Ringkas dan mendalam maksudnya.. :)

Baginda, terkenal dikalangan penduduk dunia, juga langit. Sama juga dengan para sahabatnya kan awk :)

caliph shuriken said...

lana..
wslm.. arigatou sudi singgah sini ^^

caliph shuriken said...

kak mia..
yup, agak blur2 bila jawab soalan math, kn ;p
gud luck utk result nanti ^^

caliph shuriken said...

koding..
insyaAllah ^^

Azhafizah Md Nor said...

yerp..betul tu :)

caliph shuriken said...

momoy..
oic, arigatou sudi singgah sini ^^

Cik Yaya said...

salam en.caliph.. =)
lama xsinggh sini..huuu

mcm pernah dgr la ayat kat atas tu...mana ye?

unsecretostory said...

Best ayat nie !

caliph shuriken said...

yaya..
wslm ^^
sama laa sy pun lama x singgah sana..

awk dgr kt kuliah kot ^^

caliph shuriken said...

secret..
arigatou sudi singgah sini ^^

caliph shuriken said...

kak diana..
sy bukan ustaz, huh...

caliph shuriken said...

etuza..
yup, masih ingat ^^

caliph shuriken said...

nira..
arigatou sudi singgah sini ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...